Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Milepæle
Din babys udvikling
Psykologisk udvikling
Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

Amning
Amning
De første dage med amning
Sår på brystvorterne
Brystbetændelse
Svampeinfektion
Udmalket brystmælk

Anden kost
Modermælkserstatning
D-vitamin og jerntilskud
Fra amning til skemad
Gode råd til vælling/skemad
Opskrifter på babymad

Pleje af det nyfødte barn
Bleskift
Badning
Navlen
Forebyggelse af vuggedød

Tvillinger
Tvillinger
Amning af tvillinger
Tvillinger på godt og ondt

Sundhed og undersøgelser
Sundhedsplejerske
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder

Børnepasning
Dagpleje
Vuggestue
Integreret institution
Valg af pasningsordning
Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Barnedåb Navngivning

Barnedåb, forberedelser
Møde med præsten
Valg af gudmor og faddere
Hvem skal med til dåben
Dåbskjoler/dåbstøj

Barnedåb
Barnedåb, betydningen
Fadderes og gudmors roller
Selve dåben

Selve dåben
Dåbsfest
Tips til dåbsfesten

 

Gode råd til vælling/skemad

Begynd når du føler, barnet er parat til det. Sundhedsstyrelsen anbefaler fuld amning i 6 måneder, men læg mærke til om dit barn f.eks. følger meget nøje med i, hvad I spiser. Det kan også være at barnet vågner ofte om natten. Vågner barnet ofte om natten, og har barnet ikke gjort det tidligere, kan det være, fordi barnet er sultent, og så er det måske ved at være på tide med mere fast føde.

Start evt. med vælling, der er en mild overgang mellem din mælk og grød. Vællingen kan laves af ris, majs eller hirse. Barnet kan få vællingen i sutteflaske evt. til natten, eller barnet kan sutte den lidt tykkere vælling af en ske. Hvis barnet ikke tidligere har brugt sutteflaske, kan det være svært at få barnet til at acceptere flasken. Så skal du overveje, om du vil blive ved med at forsøge - det tager som oftest en lille uges tid, før barnet vænner sig til flasken og finder ud af, hvordan der skal suttes - eller om du helt vil springe sutteflasken over. Barnet skal jo vænnes fra flasken igen - helst ved 1 års alderen.

Når barnet skal lære at spise mere fast føde, er det vigtigt, at du starter langsomt med en enkelt teskefuld om dagen. Forsøg igen med samme mad i en lille uges tid. Barnet skal nå at vænne sig til både duft, smag og konsistens, før du prøver med noget nyt.

Det er en god idé at købe en ske til småbørn af plastic eller af silikone. Fordelen ved en ske af silikone er, at "hovedet" på skeen er smalt og passer til barnets mund samtidig med, at den er blød mod gummerne. Både en ske af plastic og silikone har desuden den fordel, at de ikke bliver så påvirket af hverken koldt eller varmt.

Start med f.eks. grøntsagsmos eller grød og vent med frugtmosen til senere. Hvis barnet udelukkende vænner sig til den søde frugtgrød eller frugtmos, kan det måske blive vanskeligt at få barnet til at spise andet. Er barnet under 6 måneder gammelt, bør du vente med glutenholdige kornsorter som hvede, rug, havre og byg. Vælling og grød kan i stedet tilberedes af ris, majs og hirse. Grøntsagsmosen må i starten gerne være lidt tynd - kartofler og gulerødder er gode grøntsager at starte med. Du kan evt. blende grøntsagerne, så der ikke er klumper i, men som regel er det fint nok at mose dem med en gaffel. Husk at tilsætte en klat smør eller andet fedtstof til grøden/mosen.

Når du går over til en ny slags mad, bør du en gang imellem vende tilbage til nogle af de tidligere afprøvede retter, så barnet ikke glemmer smagen.

Når barnet har lært at spise grøntsagsmos, kan det så småt begynde at få frugtmos - enten rå eller kogt - som dessert eller mellemmåltid.

Du kan servere koldt vand til måltiderne. Du må gerne bruge vandet direkte fra hanen, men det er en god idé lige at lade vandet løbe lidt, så du ikke serverer det vand, der har stået i rørene. Ellers kan du også koge vandet først og servere det afkølet. Undgå komælk så længe barnet er under et år. Om barnet skal drikke af almindelig kop eller af "tudekop" er en smagssag. Barnet kan sagtens lære at drikke af en almindelig kop fra starten.

Find jeres egen måde at made barnet på. Nogle kan bedst lide at have barnet på skødet i den ene arm og made med den anden - det giver en dejlig tæt kontakt med barnet. Andre foretrækker den høje stol, som har den fordel, at begge dine hænder er fri.

Tag en dag ad gangen. Ingen børn får kun brystmælk elle modermælkserstatning, når de bliver ældre, så det skal nok komme! Og først ved 8-månedes alderen kan man begynde at tale om et fast spisemønster med morgenmad, frokost, aftensmad og et par mellemmåltider.

Du kan amme ved siden af i så lang tid, du selv har lyst!

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80