Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Milepæle
Din babys udvikling
Psykologisk udvikling
Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

Amning
Amning
De første dage med amning
Sår på brystvorterne
Brystbetændelse
Svampeinfektion
Udmalket brystmælk

Anden kost
Modermælkserstatning
D-vitamin og jerntilskud
Fra amning til skemad
Gode råd til vælling/skemad
Opskrifter på babymad

Pleje af det nyfødte barn
Bleskift
Badning
Navlen
Forebyggelse af vuggedød

Tvillinger
Tvillinger
Amning af tvillinger
Tvillinger på godt og ondt

Sundhed og undersøgelser
Sundhedsplejerske
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder

Børnepasning
Dagpleje
Vuggestue
Integreret institution
Valg af pasningsordning
Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Barnedåb Navngivning

Barnedåb, forberedelser
Møde med præsten
Valg af gudmor og faddere
Hvem skal med til dåben
Dåbskjoler/dåbstøj

Barnedåb
Barnedåb, betydningen
Fadderes og gudmors roller
Selve dåben

Selve dåben
Dåbsfest
Tips til dåbsfesten

 

Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Når dit barn skal starte i vuggestue eller dagpleje, skal der være en overgangsperiode, hvor barnet langsomt vænner sig til alt det nye. Hvor lang en periode der skal til, afhænger af barnet. Både barnets personlighed, men også de oplevelser barnet har været ude for spiller ind. Hvis barnet er meget følsomt, hvis barnet aldrig har været passet af andre eller hvis barnet har oplevet tab eller andet, kræver det sandsynligvis en længere indkøringsperiode.

Når I er klar over startdatoen, aftaler I et møde med dagplejeren/vuggestuen. Her vil I tale om alt det praktiske vedrørende opstarten, og I vil få mere at vide om stedet. I vil også få mulighed for at fortælle om barnet og jer selv.

I vuggestue eller en integreret institution vil I som oftest få en fast pædagog, der skal være kontaktperson for jeres barn i hele opstartsperioden.

Det er vigtigt, at I husker at fortælle om jeres barns forhistorie og vaner, så man kan tage hensyn til dette, og det hjælper dagplejeren/pædagogen til at forstå dit barn bedre.

Efter det første møde med dagplejeren/institutionen kan den egentlige indkøring begynde. Her skal du nok regne med, at du skal bruge 3 uger - måske mere - og du bliver måske nødt til at tage nogle feriedage. I den første uge skal du (eller en anden fra familien) og dit barn sammen besøge vuggestuen/dagplejen i nogle timer hver dag. Ugen efter kan det blive til lidt flere timer, og du som forældre skal træde længere tilbage. Måske kan dit barn blive lagt til at sove i vuggestuen/dagplejen i slutningen af anden uge. I tredje uge kan dit barn så småt begynde at være i vuggestue/dagpleje nogle timer alene, og måske kan barnet være i vuggestue/dagpleje hel dag i slutningen af tredje uge. Det er selvfølgelig meget vigtigt, at barnet er trygt i hele forløbet, og så må der hellere gå en uge mere med indkøring, hvis det er det, der skal til.

Aflevering
Det kan være hårdt for både barn og forældre, at skulle skilles. Når I er blevet enige med kontaktpersonen om, at tidspunktet er inde for at aflevere barnet, skal I sørge for, at barnet ved, at du går. Du skal have god kontakt med barnet, sige ordentlig farvel og vinke. Hvis barnet oplever, at du bare forsvinder, vil det give anledning til stor usikkerhed. Aftal også altid på forhånd, hvornår du skal komme igen.

Hvis dit barn reagerer med gråd, er det naturligvis ekstra hårdt! Aftal med kontaktpersonen, at du, når du er gået, gerne må ringe og høre, hvordan det går, og om barnet er faldet til ro igen.

Afhentning
Når du henter dit barn, er det vigtigt at huske, at barnet kommer fra en anden verden i dagplejen eller institutionen. Når du henter dit barn, ved du derfor ikke noget om, hvordan barnet har haft det i løbet af dagen, men du kan observere en hel del bare ved at se på barnet, når du henter det. Hvad laver barnet i det øjeblik, du træder ind ad døren, og hvordan er humøret? Du skal tale med dit barn, om det du ser, og ikke stille en masse spørgsmål. Så vil afhentningen sikkert gå meget lettere.

En del børn finder pludseligt på, at de ikke vil med hjem, når de bliver hentet. Det er ofte fordi, barnet bliver så glad for at se en af dem, barnet holder allermest af, samtidig med at det er meget svært at slippe den verden, det kommer fra - lige som det er svært at slippe verdenen hjemme, når barnet afleveres om morgenen. Nogle gange kan det måske ligefrem blive nødvendigt at bære dit grædende barn ud. Prøv at sætte dig i dit barns sted og vis, at du respekterer barnets følelser.

Held og lykke med indkøringen og den nye verden, din lille guldklump skal opleve :)

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80