Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Milepæle
Din babys udvikling
Psykologisk udvikling
Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

Amning
Amning
De første dage med amning
Sår på brystvorterne
Brystbetændelse
Svampeinfektion
Udmalket brystmælk

Anden kost
Modermælkserstatning
D-vitamin og jerntilskud
Fra amning til skemad
Gode råd til vælling/skemad
Opskrifter på babymad

Pleje af det nyfødte barn
Bleskift
Badning
Navlen
Forebyggelse af vuggedød

Tvillinger
Tvillinger
Amning af tvillinger
Tvillinger på godt og ondt

Sundhed og undersøgelser
Sundhedsplejerske
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder

Børnepasning
Dagpleje
Vuggestue
Integreret institution
Valg af pasningsordning
Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Barnedåb Navngivning

Barnedåb, forberedelser
Møde med præsten
Valg af gudmor og faddere
Hvem skal med til dåben
Dåbskjoler/dåbstøj

Barnedåb
Barnedåb, betydningen
Fadderes og gudmors roller
Selve dåben

Selve dåben
Dåbsfest
Tips til dåbsfesten

 

Motorisk udvikling

I dit barns første leveår vil den motoriske udvikling være meget stor. Fra næsten ikke at kunne noget som helt som nyfødt og til at løfte hovedet, gribe, sidde selv, kravle og måske gå allerede indenfor bare et år! Udviklingen vil foregå oven fra og ned og fra midten af kroppen og ud - dit barn vil således få kontrol over nakken før benene og armene før fingrene.

Jeg kan se op, jeg kan se ned...
Hvis du lægger dit nyfødte barn på maven, vil det forsøge at løfte hovedet, og allerede inden for ca. 4 uger kan det lille barn løfte hovedet i flere minutter, når det ligger på maven.

Det er en god idé at lægge dit barn på maven ofte, når det er vågent, da det styrker barnets nakke, hals og ryg.

Hvis bare jeg kunne nå...
...den flotte tingest over mit hoved! Den dingler, når jeg rammer den.

Når dit barn er ca. 2-3 måneder vil det så småt begynde at gribe ud efter ting, og det vil efterhånden lære at få fat. Du kan f.eks. hænge en uro op over puslebordet i en højde, så dit barn kan nå den. I starten vil dit barn tjatte ud efter den, og en gang i mellem vil barnet - måske tilfældigt - få fat. Efterhånden bliver hånd-øje koordinationen mere og mere sikker, og dit barn bliver virkelig dygtig til at få et sikkert greb om tingene - næsten hver gang.

Når jeg ikke længere gider at ligge på maven, vender jeg mig da bare om!
Når dit barn er ca. 3-5 måneder gammelt kan det vende sig rundt fra maven til ryggen og omkring 5-6 måneders alderen, kan barnet trille den anden vej.

Nu er jeg virkelig ovenpå!
Endelig - nu kan jeg sidde selv og bruge begge hænder til at undersøge.

Når dit barn kan sidde selv omkring 6-9 måneders alderen, vil det være en kæmpe sejr, og det vil fremover være lettere for dig, hvis du har brug for at sætte dit barn fra dig et kort øjeblik. Dit barn vil nu have begge hænder fri, og det gør det selvfølgelig noget lettere, når alt det spændende legetøj skal undersøges. Barnet vil ofte kunne lege selv i længere tid ad gangen, tingene flyttes fra den ene hånd til den anden, og alt bliver proppet i munden og undersøgt.

Armene kan nu bevæges uafhængigt af hinanden, og dit barn vil sandsynligvis forsøge at møve sig rundt, når du lægger det på maven. I starten vil barnet sikkert ryge baglæns til stor frustration, men efterhånden lærer barnet at koordinere arme og ben, så bevægelserne virker fremadrettede. Det betyder også, at du skal til at være endnu mere opmærksom på, at hjemmet er sikret, så dit barn ikke kommer til skade, når det møver sig rundt.

Jeg er på 4 ben, og jeg løber stærkt!
Når dit barn først kan kravle, omkring 9-10 måneders alderen, går det virkelig stærkt, og det sætter store krav til dig som forældre. Hele tiden skal du være opmærksom, for har du bare vendt ryggen til i 5 minutter, er det rigeligt med tid for din lille gavtyv til at tømme køkkenskabet - og køkkenredskaber er ikke altid lige børnevenlige! Til gengæld vil dit barn kunne udforske hjemmet på egen hånd, og nogle af de frustrationer, som dit barn måske tidligere har haft, vil sikkert forsvinde, når barnet eksempelvis kan få fat i det stykke legetøj, der trillede hen under bordet.

Når dit barn har lært at kravle vil det efterhånden så småt forsøge at rejse sig op ad møbler og andre genstande, som det kan få fat i og hive sig op ved.

Jeg går min vej...
Når dit barn er omkring 10-12 måneder kan det sikkert stå og gå med støtte, og måske har dit barn taget sit første skridt uden støtte, før det fylder 1 år. Det kan dog sagtens være senere, så du må endelig ikke fortvivle, hvis dit barn endnu ikke går, når det runder 1 års dagen!

Læs mere om barnets udvikling - gå til psykologisk udvikling eller sproglig udvikling ved at klikke på nedenstående links:

Psykologisk udvikling
Sproglig udvikling

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80