Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Milepæle
Din babys udvikling
Psykologisk udvikling
Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

Amning
Amning
De første dage med amning
Sår på brystvorterne
Brystbetændelse
Svampeinfektion
Udmalket brystmælk

Anden kost
Modermælkserstatning
D-vitamin og jerntilskud
Fra amning til skemad
Gode råd til vælling/skemad
Opskrifter på babymad

Pleje af det nyfødte barn
Bleskift
Badning
Navlen
Forebyggelse af vuggedød

Tvillinger
Tvillinger
Amning af tvillinger
Tvillinger på godt og ondt

Sundhed og undersøgelser
Sundhedsplejerske
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder

Børnepasning
Dagpleje
Vuggestue
Integreret institution
Valg af pasningsordning
Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Barnedåb Navngivning

Barnedåb, forberedelser
Møde med præsten
Valg af gudmor og faddere
Hvem skal med til dåben
Dåbskjoler/dåbstøj

Barnedåb
Barnedåb, betydningen
Fadderes og gudmors roller
Selve dåben

Selve dåben
Dåbsfest
Tips til dåbsfesten

 

Sår på brystvorterne

Det er ikke ualmindeligt med sår og sprækker på brystvorterne især i begyndelsen. Det kan bl.a. opstå, hvis dit barn ikke får ordentligt fat, når det sutter. "Trækket" vil være så stort på brystvorten, at der kommer hul på huden, og det kan da være meget smertefuldt at amme.

Sørg for at barnet sutter rigtigt og skift stilling, hvis barnet ikke har ordentligt fat. Lad barnet sutte ved det mindst ømme bryst først, og sørg for at brystet bliver tømt helt, før du skifter til det andet. Undgå sæbe og syntetisk tøj, da det kan irritere brystet.

Hvis skaden allerede er sket, kan man købe nogle muslingeskaller/ammeskaller, der kan være til stor hjælp. Muslingeskallerne indeholder mineraler, der virker helende på huden, og de forhindrer tøjet i at gnide op mod såret. Derudover dannes der et vakuum under muslingeskallen, og det bevirker, at huden er fugtig, så der ikke dannes tyk sårskorpe - det kan nemlig være meget smertefuldt at amme, hvis der er sårskorpe, idet barnet vil hive såret af, når det sutter. Skallerne kan købes på flere hospitaler og på apoteket. Vær dog opmærksom på, at der kan være en tendens til at få svamp, når man bruger ammeskaller.

Derudover kan man også bruge hvidkål :) Det lyder måske ikke særligt flatterende, men det virker, og hvad gør man ikke for at få såret helet i en fart. De yderste blade af hvidkålshovedet tages fra, og der tages et blad af, der skylles grundigt. Så snitter man en firkant ud, så den er stor nok til at dække brystvorten. Herefter ridser man i hvidkålen med f.eks. en gaffel, så der kommer lidt saft ud. Det lille udsnit (firkanten) placeres direkte på brystvorten under ammeindlægget. Fordelen med hvidkål er, at det har samme effekt som ammeskallerne - altså at der ikke dannes sårskorpe, og samtidig har hvidkålen en helende effekt. Hvis du synes, det er besværligt at gøre hvidkål klar efter hver amning (specielt om natten), kan du klargøre en masse firkantede udsnit, som du har liggende i en plasticpose i køleskabet. Så er de klar til brug i en fart.  

Man kan endvidere købe en del forskellige cremer til at smøre på såret. Vær dog opmærksom på, at cremens indhold kan risikere at blive overført til dit barn, når du ammer.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80