Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Milepæle
Din babys udvikling
Psykologisk udvikling
Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

Amning
Amning
De første dage med amning
Sår på brystvorterne
Brystbetændelse
Svampeinfektion
Udmalket brystmælk

Anden kost
Modermælkserstatning
D-vitamin og jerntilskud
Fra amning til skemad
Gode råd til vælling/skemad
Opskrifter på babymad

Pleje af det nyfødte barn
Bleskift
Badning
Navlen
Forebyggelse af vuggedød

Tvillinger
Tvillinger
Amning af tvillinger
Tvillinger på godt og ondt

Sundhed og undersøgelser
Sundhedsplejerske
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder

Børnepasning
Dagpleje
Vuggestue
Integreret institution
Valg af pasningsordning
Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Barnedåb Navngivning

Barnedåb, forberedelser
Møde med præsten
Valg af gudmor og faddere
Hvem skal med til dåben
Dåbskjoler/dåbstøj

Barnedåb
Barnedåb, betydningen
Fadderes og gudmors roller
Selve dåben

Selve dåben
Dåbsfest
Tips til dåbsfesten

 

Sundhedsplejerske

Det varierer fra kommune til kommune, hvordan sundhedsplejerskeordningen fungerer. Når jordemoderen har givet besked om fødslen, får I besøg af sundhedsplejersken indenfor de første 14 dage efter fødsel. Besøgene er gratis, og I bestemmer selv, om I ønsker at få besøg. Næsten alle familier tager dog imod tilbuddet.

Sundhedsplejersken har stor erfaring, og hun vil ofte kunne give jer gode råd og vejledning. I de fleste kommuner har sundhedsplejersken en telefonisk træffetid, hvor man kan ringe, hvis man har brug for hjælp. Hvor ofte du får besøg af sundhedsplejersken varierer fra kommune til kommune.

Dit barns udvikling og trivsel
I mange kommuner udleverer man en mappe, så du kan følge med i besøgene fra gang til gang. Din sundhedsplejerske vil notere dit barns vægt og længde, og hun vil skrive de ting ned, I har talt om. Du har også selv mulighed for at skrive i mappen, blandt andet om milepælene i dit barns første leveår. Mappen kan du også have med ved lægebesøg og senere ved tandlagebesøg. På den måde har du en samlet oversigt, hvor du kan følge dit barns udvikling, og det er sjovt at se for dit barn, når det bliver større.

Sundhedsplejersken vil kunne rådgive dig om alle de småproblemer, du vil opleve som nybagt mor. Hun vil kunne svare på spørgsmål omkring amning, pleje af det lille barn, dit barns trivsel og meget andet.

Ved hvert besøg vil din sundhedsplejerske måle og veje din baby for at se, om den vokser og tager på, som den skal. Hvis din baby ikke har taget nok på, vil din sundhedsplejerske rådgive dig, så der kan rettes op på det i tide.

Boel-test
Når dit barn er 8-10 måneder gammelt, vil din sundhedsplejerske sikkert foretage en Boel-test. Boel-testen har til formål at afdække dit barns opmærksomhed og samspil og reaktioner overfor bestemte lyd- og synsindtryk. Sundhedsplejersken vil endvidere vurdere, hvordan dit barn i øvrigt trives og har udviklet sig.

Arrangementer
I de fleste kommuner har sundhedsplejerskerne "Åbent hus" arrangementer, f.eks. en gang om ugen, hvor du kan komme og møde andre mødre med deres børn. Du vil også have mulighed for at få målt og vejet dit barn, og du kan få råd og vejledning, hvis du er i tvivl om noget.

De fleste sundhedsplejersker arrangerer mødregrupper for mødre, hvor børnene er jævnaldrene. Første møde foregår typisk sammen med sundhedsplejersken, og det er herefter op til jer selv at aftale fremtidige møder.

Mødregrupper
Det kan være rigtig godt at komme i mødregruppe, da du vil møde andre, der er i nøjagtig samme situation som dig. I kan udveksle erfaringer og børnene vil senere ofte få stor glæde af hinanden. Mens du holder barsel, kan det være rart at se nogle andre mennesker, og i mødregruppen er det tilladt kun at tale om børn! Det er også sjovt at se, hvordan de andres børn er, men prøv at lade være med at sammenligne for meget! Børn er forskellige, og de udvikler sig også forskelligt. Nogle mødregrupper fungerer så godt, at mødre og børn stadig ses, når børnene er langt oppe i skolealderen! Læs mere om mødregrupper - Klik her

Gå til vores online mødregrupper ved at tilmelde dig vores babyforum

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80