Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Milepæle
Din babys udvikling
Psykologisk udvikling
Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

Amning
Amning
De første dage med amning
Sår på brystvorterne
Brystbetændelse
Svampeinfektion
Udmalket brystmælk

Anden kost
Modermælkserstatning
D-vitamin og jerntilskud
Fra amning til skemad
Gode råd til vælling/skemad
Opskrifter på babymad

Pleje af det nyfødte barn
Bleskift
Badning
Navlen
Forebyggelse af vuggedød

Tvillinger
Tvillinger
Amning af tvillinger
Tvillinger på godt og ondt

Sundhed og undersøgelser
Sundhedsplejerske
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder

Børnepasning
Dagpleje
Vuggestue
Integreret institution
Valg af pasningsordning
Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Barnedåb Navngivning

Barnedåb, forberedelser
Møde med præsten
Valg af gudmor og faddere
Hvem skal med til dåben
Dåbskjoler/dåbstøj

Barnedåb
Barnedåb, betydningen
Fadderes og gudmors roller
Selve dåben

Selve dåben
Dåbsfest
Tips til dåbsfesten

 

Tvillinger

Den første tid med tvillinger
Den første tid med tvillinger vil næsten altid være meget meget hård, indtil I har fundet en rytme, der fungerer i jeres familie. Og søvn kan du formentlig skyde en lang, hvid pil efter. Når den ene sover, græder den anden. Dette forhold alene tærer utroligt meget på både kræfter og parforhold. Men selvom situationen virker uoverskuelig og uholdbar, må du prøve at fastholde tanken om at det bliver bedre, når tvillingerne er større. De vil sikkert ret hurtigt finde en rytme, og hvis du kan amme dem begge samtidig, vil der også blive perioder, hvor du kan få lidt søvn. Læs også artiklen amning af tvillinger.

I starten er det en god idé at lade jeres tvillinger ligge i samme seng, da det er det, de er vandt til. Det er vigtigt at de kan se, føle og lugte hinanden, og det vil virke beroligende. Senere kan I overveje, om de skal i hver sin seng. Måske begynder de at ligge meget uroligt og vækker hinanden om natten. Så er det måske tid til hver sin seng. 

At få tvillinger eller flerlinger er meget anderledes i forhold til at få bare et barn, og al din tid vil gå til de små poder. Du vil sikkert føle at dagen ikke har nok timer, og du bliver højst sandsynligt nødt til at gå på kompromis med nogle af de praktiske gøremål. Hjemmet vil i en længere periode sikkert ikke dufte af Ajax, og vasketøjet når i løbet af ingen tid abnorme højder. Det er nogle af de ting, du nok er nødt til at acceptere som mor eller far til tvillinger. Der vil blive rigeligt at gøre alene med pasning af tvillingerne. Du er måske også nødt til at bide din stolthed i dig og dine tanker om at du kan klare det hele selv? Tag imod al den hjælp du kan få fra dine omgivelser. Det er ingen skam at få hjælp, og du kan være en bedre mor, hvis du får lidt alenetid eller aflastes med noget af det, der ellers kan virke uoverkommeligt.

Opmærksomhed skal deles
Som mor eller far til tvillinger, trillinger eller måske firlinger, vil du helt sikkert føle dig utilstrækkelig i perioder. For hvordan deler du din opmærksomhed til mere end et barn? Når dine tvillinger bliver lidt større, vil de begge have stort behov for din opmærksomhed og kontakt, men du er nødt til hele tiden at dele opmærksomheden og kan ikke fordybe dig i bare det ene barn alene. Og når de begge græder og har behov for omsorg, hvem skal så trøstes først? Der vil komme mange situationer, hvor det vil være svært, men igen må du huske på, at det bliver lettere med tiden, og at ingen børn har fået men af at vente lidt, hvis barnet ellers føler sig set og hørt og får tryghed.
 
Andre forældre til tvillinger
Måske må du i en periode acceptere, at du ikke kommer meget ud blandt andre, da det ofte er ret besværligt at komme ud af døren med to små børn. Det er dog en god idé at mødes eller skrive sammen med andre mødre til tvillinger, da I vil stå i mange af de samme situationer.
 
Babyforum
I vores babyforum er der en sektion for forældre til tvillinger eller flerlinger. Her kan du skrive med andre, der er i samme situation som dig selv, der vil helt sikkert være en virtuel skulder, du kan græde ved, og der vil være masser af tips og gode råd til at få hverdagen til at fungere. Læs mere her om vores babyforum  

Glæde
Denne artikel beskriver hvor hårdt det er at have tvillinger, og det er uden tvivl hårdt. Men der er også en kæmpe glæde ved at se og opleve de små pus udvikle sig til to forskellige men samtidig også ens individer. De vil på sigt få stor glæde af hinanden, og der vil komme øjeblikke, hvor det er lettere at have to jævnaldrende børn i forhold til bare et, da de vil kunne lege sammen og aldrig er alene.

Børnehave og skole
Når jeres tvillinger er så store at de skal i børnehave og senere i skole, er der en del tvillingeforældre, og/eller institutioner der vælger/tilråder at dele børnene. Det kan være en fordel for børnene, da de på den måde lettere kan knytte venskaber med andre børn. Specielt hvis det ene barn er meget dominerende, vil det give begge børn en chance for at lære andre at kende. Men der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og her er det vigtigt at I som forældre laver en samlet vurdering af, hvad der er bedst for netop jeres børn, for en adskillelse vil ofte også være svær for børnene. 

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80