Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Milepæle
Din babys udvikling
Psykologisk udvikling
Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

Amning
Amning
De første dage med amning
Sår på brystvorterne
Brystbetændelse
Svampeinfektion
Udmalket brystmælk

Anden kost
Modermælkserstatning
D-vitamin og jerntilskud
Fra amning til skemad
Gode råd til vælling/skemad
Opskrifter på babymad

Pleje af det nyfødte barn
Bleskift
Badning
Navlen
Forebyggelse af vuggedød

Tvillinger
Tvillinger
Amning af tvillinger
Tvillinger på godt og ondt

Sundhed og undersøgelser
Sundhedsplejerske
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder

Børnepasning
Dagpleje
Vuggestue
Integreret institution
Valg af pasningsordning
Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Barnedåb Navngivning

Barnedåb, forberedelser
Møde med præsten
Valg af gudmor og faddere
Hvem skal med til dåben
Dåbskjoler/dåbstøj

Barnedåb
Barnedåb, betydningen
Fadderes og gudmors roller
Selve dåben

Selve dåben
Dåbsfest
Tips til dåbsfesten

 

Undersøgelser og vacciner

Sideløbende med tilbuddet om besøg af sundhedsplejerske, har du ret til at få dit barn undersøgt hos din praktiserende læge, når barnet er 5 uger, fem måneder og 12 måneder gammelt. Samtidig med helbredsundersøgelserne udføres børnevaccinationerne. Derudover får I tilbud om, at barnet får foretaget en blodprøve samt en høreundersøgelse allerede kort tid efter fødslen.

Undersøgelser hos jeres læge

5 uger: Allerede når barnet er 5 uger gammelt, vil din praktiserende læge foretage den første helbredsundersøgelse. Din læge vil veje dit barn og måle hovedomkredsen og længden. Derudover vil I sikkert tale om den første tid med det lille nye familiemedlem herunder amning og andre relevante emner.

3 måneder: Når dit barn er ca. 3 måneder gammelt, skal barnet have den første DiTeKiPol/Act-Hib-vaccination (difteri, stivkrampe, kighoste, polio/børnelammelse og hib-meningitis). Hvis barnet er sygt og har feber eller en infektion, vil man vente med vaccinationerne, til barnet igen er blevet rask.

5 måneder: Dit barn vil blive undersøgt, målt og vejet, og jeres læge vil bl.a. tale med jer om barnets udvikling og færdigheder, stimulation og barnets kost. Derudover skal dit barn have den anden DiTeKiPol/Act-Hib-vaccination (difteri, stivkrampe, kighoste, polio/børnelammelse og hib-meningitis).

12 måneder: Omkring barnets etårs fødselsdag skal dit barn til endnu en helbredsundersøgelse hos jeres praktiserende læge. Lægen vil måle og veje barnet og tale med jer om bl.a. kost, barnets psykomotoriske udvikling, sprog, sanser og barnets samspil med sine omgivelser. Desuden skal dit barn have den tredje DiTeKiPol/Act-Hib-vaccination (difteri, stivkrampe, kighoste, polio/børnelammelse og hib-meningitis).

Blodprøve
Allerede når det lille spædbarn er mellem 4-10 dage gammelt tilbydes en blodprøve i hælen. Blodprøven skal undersøges for at se, om barnet har medfødte stofskiftesygdomme eller toxoplasmose.

Der undersøges for 2 typer stofskiftesygdomme. Den ene stofskiftesygdom kan medføre, at barnet bliver udviklingshæmmet. Opdages sygdommen derimod tidligt, kan den behandles med diæt, så barnet udvikler sig normalt. Den anden type stofskiftesygdom, der undersøges for, er medfødt nedsat stofskifte, der resulterer i hæmmet fysisk og psykisk udvikling af barnet. Ved denne sygdom får barnet det stofskiftehormon, barnet ikke selv kan producere.

Toxoplasmose, der er medfødt, overføres fra mor til barn under graviditeten. Hvis sygdommen ikke behandles, vil barnets syn og hjerne blive skadet. Skaderne kan forhindres, hvis infektionen behandles i tide.

Blodprøven sendes til Statens Seruminstitut, der vil sende brev direkte til jer, hvis barnet er sygt.

Blodprøven i hælen er hurtigt overstået, og det er ikke noget du skal være urolig for, at dit barn får foretaget.

Høreundersøgelse
Når det lille spædbarn er mellem 3-14 dage gammelt, skal det til en høreundersøgelse. Undersøgelsen laves enten på hospitalet, inden I bliver udskrevet, eller den laves i forbindelse med blodprøven (se ovenstående afsnit). Høreundersøgelsen er ikke ubehagelig for barnet, og den foretages mens barnet sover. I kan som forældre være til stede, mens prøven laves, og I får også svar med det samme.

Undersøgelsen udføres ved at en lille høretelefon placeres ved barnets øre. Høretelefonen laver kliklyde ind i barnets øre, og fungerer øret som det skal, vil det sende et ekko tilbage, der registreres af høretelefonen. Nogle gange opnåes ekkoet ikke, men som oftest skyldes det baggrundsstøj eller fosterfedt i øret. Her vil man så lave en ny høreundersøgelse enten samme dag eller den følgende dag. Hvis ikke det lykkes at få et godt resultat på et af ørerne, sendes barnet til videre høreundersøgelser.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80