Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Separationsangst
Følsom eller robust
Selvstændighedsfasen
Et godt selvværd

Motorisk udvikling
Dit 1 årige barn
Dit 2 årige barn
Dit 3 årige barn

Sproglig udvikling
Det første ord
Øvelse gør mester
Børn der stammer

Hjem kære hjem
Børnesikring af hjemmet

Børn og kost
Sund kost for børn 1-3 år
Barnets måltider

Børnehavestart
Børnehavestart
Barnets forventninger
Forældres forventninger
Indkøring i børnehave

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder
Slut med sut
Børn i solen

 

Motorisk udvikling - Dit 1 årige barn

Se! Jeg kan gribe fat i ting!
På dette tidspunkt har dit barn allerede siddet alene uden støtte i et stykke tid. Det griber ud efter legetøj uden at tænke på, hvilken hånd det bruger. Efterhånden vil barnet begynde at øve sig på at samle ting op mellem tommel- og pegefinger i stedet for at "grave" det op med hele hånden.

Ti hi! Jeg kan også smide med ting!
Det er nu, du skal væbne dig med tålmodighed! Dit barn finder nemlig på en rigtig sjov leg - at smide med ting. Når dit barn for 117. gang kaster sin rangle ud over barnevognskanten, er det ikke for at irritere dig! Barnet ved blot instinktivt, at det er god træning af hændernes motorik at kaste og gribe fat i ting. Saml ranglen op og ræk den til barnet med et smil. (Vi ved godt, at det kan gå hen at blive et lidt anstrengt smil). Men hold ud! Du får din belønning i form at et glad smil, som til gengæld ikke bærer det mindste præg af hverken irritation eller anstrengelse. Blot ren og skær glæde over at det lykkedes både at kaste og gribe!

Skal jeg bygge et tårn?
Efterhånden som barnet får mere og mere styr på koordineringen mellem hænder og øjne, kan det også klare at sætte nogle få klodser eller byggebægre oven på hinanden. Og rigtigt morsomt bliver det, når tårnet skal væltes igen…!

Jeg tror lige, jeg går en tur…
Der er stor forskel på, hvornår børn begynder at rejse sig op og forsøger at tage de første usikre skridt. Enkelte børn går allerede, inden de har pustet det første lys ud på fødselsdagskagen. For andre varer det noget længere, inden de får kontrol over de små skæve ben. Men for de fleste vil det ske på et eller andet tidspunkt i 1-1½ års alderen.

Først vil barnet rejse sig op ved en bordkant eller lignende og måske tage et enkelt skridt eller tre, inden det sætter sig på numsen med et lettere overrasket smil. Forbavsende hurtigt vil dit barn blive mere og mere sikker på benene. Barnet går med stive skridt på sine små hjulben og sætter hele foden i gulvet på én gang og løfter armene for at holde balancen. Efterhånden rejser barnet sig op uden støtte og klarer længere og længere afstande og flere og flere skridt - selvom det stadig vil dumpe ned på sin godt polstrede blenumse den ene gang efter den anden.

Nej, jeg vil faktiske hellere løbe…
Inden du ser dig om, småløber barnet. Med skuldrene godt trukket op om hovedet og fremadbøjet overkrop. Nu er der ved at være fart på!

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80