Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Separationsangst
Følsom eller robust
Selvstændighedsfasen
Et godt selvværd

Motorisk udvikling
Dit 1 årige barn
Dit 2 årige barn
Dit 3 årige barn

Sproglig udvikling
Det første ord
Øvelse gør mester
Børn der stammer

Hjem kære hjem
Børnesikring af hjemmet

Børn og kost
Sund kost for børn 1-3 år
Barnets måltider

Børnehavestart
Børnehavestart
Barnets forventninger
Forældres forventninger
Indkøring i børnehave

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder
Slut med sut
Børn i solen

 

Børnehavestart, når barnet skal i børnehave

Du kan sikkert stadig huske den ubehagelige følelse i maven, da du første gang efterlod dit barn i vuggestuen. Men tiden er fløjet, det lille pus er blevet næsten 3 år og skal til at gå i børnehave. Det er blevet tid til endnu et skift. Endnu en væsentlig forandring i barnets dagligdag i form af børnehavestart.

Går dit barn allerede i en aldersintegreret institution, kan det være, at skiftet vil føles knap så voldsomt. Så skal I jo "bare" flytte op i den anden ende af huset, hvor barnet sikkert er vant til at komme og kender pædagogerne. Kommer I derimod fra dagpleje eller vuggestue, vil dit barn måske få brug for en længere indkøringsperiode, da alt i børnehaven vil være nyt og fremmed.

Tilbudene varierer fra kommune til kommune. Hvis valgmuligheden findes, skal I nu til at beslutte, om barnet skal i stor eller lille institution, almindelig børnehave eller måske skovbørnehave.

Stor - men alligevel den lille
Dit barn har nu i et stykke tid været den store. Den som havde fod på situationen og kunne klare alt det, som de små ikke havde lært endnu. Pludselig bliver der vendt op og ned på det hele. I børnehaven bliver barnet igen den lille, som skal prøve at hamle op med kæmpestore seksårige knægte og fjantede femårige tøser.

I børnehaven er der flere børn til færre voksne, så serviceniveauet er af gode grunde anderledes, og der er ikke så meget voksenhjælp at hente. Man skal selv tage overtøj og sko af og på, selv åbne sin madkasse og pakke maden ud, selv gå på toilettet eller sige til, når bleen trænger til at blive skiftet.

Børnehavestart kan være noget af en omvæltning, men de fleste børn klarer det heldigvis flot. Børnehavestart kan nogle gange være næsten værre for forældrene, der måske oplever at der bliver taget meget lidt vare på det lille pus.

Indlæg fra vores babyforum vedr. Børnehavestart:
Theodor har jo gået i børnehave siden 1. juli 2010, så her sker der ikke så meget på den front.
I starten gik han på¨2-3 års stue, mens han efter nytår, hvor børnehaven blev til en integreret institution, rykkede på en 2½-4 års stue. Theodor ELSKER at være i børnehaven, og det er fra starten gået super nemt med at køre ham ind.

Da det blev en integreret institution, flyttede vi også Storm derned. Han går på en stue for 0 - ca. 2½ år. Men der er ofte større børn nede og lege med de små, ligesom alle aldre er samlet, når de er ude. Synes faktisk, at det er en super ordning, at alle børnene i perioder på dagen er sammen med vidt forskellige aldersgrupper.
Det bedste er selvfølgelig, at Theodor og Storm ALTID har hinanden, hvis der er behov for det :a1221:

Kan ikke forlade tråden uden at sende en KÆMPE ros til vores børnehave (som jo egentlig ikke er børnehave men integreret institution). ALLE børn bliver set og mødt. Ofte med kram men i hvert fald med opmærksomhed. HVER dag. Også af de voksne, de ikke er primært tilknyttet. Derudover går de meget op i miljø, økologi og udeliv. Perfekt for en økofreak som jeg.
Endelig er institutionen netop gjort privat (går ellers ikke ind for private institutioner, men kommunen ville lukke institutionen, hvorfor en stærk forældregruppe trådte i karakter og overtog "styringen"), hvilket betyder, at vi ikke er underlagt samme ekstreme sparekrav, som vi ellers oplever mange steder.

Læs mere om børnehaven, herunder indkøring i børnehave her på BabyXplore:

Dagligdag i børnehaven - Dit barn behøver ikke at undvære sin middagssøvn, blot fordi det begynder at gå i børnehave. Den kommer bare til at foregå lidt anderledes - Læs mere her

børnehavestart - det kan være svært at starte i børnehave, og hvis barnet kommer fra vuggestue eller dagpleje, skal der måske bruges lidt ekstra dage, inden barnet er helt tryk ved den nye situation. Her ser man hvordan barnet er lidt ked og nedtrykt over at mor skal gå nogle timer. Det er første gang, barnet skal være alene uden mor eller far i børnehaven.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80