Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Separationsangst
Følsom eller robust
Selvstændighedsfasen
Et godt selvværd

Motorisk udvikling
Dit 1 årige barn
Dit 2 årige barn
Dit 3 årige barn

Sproglig udvikling
Det første ord
Øvelse gør mester
Børn der stammer

Hjem kære hjem
Børnesikring af hjemmet

Børn og kost
Sund kost for børn 1-3 år
Barnets måltider

Børnehavestart
Børnehavestart
Barnets forventninger
Forældres forventninger
Indkøring i børnehave

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder
Slut med sut
Børn i solen

 

Et godt selvværd

En sejr er et skridt på vejen mod godt selvværd
Vi ønsker vel alle, at vores børn skal få et godt selvværd. Men godt selvværd kræver bl.a. nogle sejre, og så kan det ikke nytte noget, at vi i irritation og utålmodighed fratager vores barn muligheden for disse vigtige sejre. Det kan godt være, at gulvet sejlede, sidste gang poden selv forsøgte at hælde mælk i koppen. Men hvis ikke man øver sig, får man det i hvert fald ikke lært.

Det er dig, der er den voksne og fornuftige og dig, som kan forudse konsekvenserne. Hvis du er et lille skridt foran, og f.eks. hælder den rette mængde mælk op i en lille kande, kan barnet selv hælde mælken fra kanden op i koppen. Der løber ikke mælk på gulvet, barnet får sin sejr, og du slipper for at overvære endnu et raserianfald.

Hvem er det, der bestemmer?
Det er derimod en helt anden sag, hvis din 2-årige storgrinende hælder mælken ved siden af koppen for femte gang - bare lige for at se, hvordan og hvornår du reagerer. Så gælder det om at fortælle barnet, at det vil du ikke have, for mælken skal hældes op i koppen, ikke ned på gulvet. Du kan roligt regne med et raseriudbrud! Men nu gælder det om at stå fast og stille og roligt vise barnet, at du mener, hvad du siger.

Vil du slippe for endeløse konflikter, er det måske en god idé at prioritere "husreglerne" lidt. Det bliver et mareridt for både dig og barnet, hvis I konstant skal diskutere, hvem der bestemmer.

Der er sikkert visse ting, der betyder mere for dig end andre. Hvor vigtigt er det f.eks., at skoene bliver sat ind i skabet, hvis det er nemmere for barnet at stille dem på gulvet?

Gem i stedet dine kræfter til de sager, der betyder mest for dig - og stå fast på dem. På den måde lærer barnet, at det kan regne med det, du siger! Barnet får lov til at udvikle sit selvværd ved at prøve nogle ting af selv. Samtidig kan det føle sig trygt forvisset om, at det er dig der er den voksne. Dig der har overblikket.

Voksne rollemodeller
Ikke mindst i denne periode er det nok værd at huske på, at du er barnets rollemodel. Dit barn kigger på dig, lytter til dig og efterligner din måde at tale, handle og reagere på. Hvordan vil du gerne have, at dit barn opfører sig over for andre?

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80