Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Separationsangst
Følsom eller robust
Selvstændighedsfasen
Et godt selvværd

Motorisk udvikling
Dit 1 årige barn
Dit 2 årige barn
Dit 3 årige barn

Sproglig udvikling
Det første ord
Øvelse gør mester
Børn der stammer

Hjem kære hjem
Børnesikring af hjemmet

Børn og kost
Sund kost for børn 1-3 år
Barnets måltider

Børnehavestart
Børnehavestart
Barnets forventninger
Forældres forventninger
Indkøring i børnehave

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder
Slut med sut
Børn i solen

 

Børnehavestart - Indkøring i børnehave

Besøg barnets børnehave inden I starter
Giv dit barn tid til at vænne sig til den nye hverdag. Hvis I har mulighed for det, er det en god idé at tage på besøg i børnehaven sammen, inden barnet skal starte. Måske bare en times tid et par gange, så barnet kan fornemme stemningen, kigge sig omkring og undersøge faciliteterne. Selv kan du ved samme lejlighed stille spørgsmål og danne dig et indtryk af børnehaven.

Indkøring i børnehave - Giv dit barn en rolig start
Har I mulighed for det, så tag nogle ferie- eller fridage i forbindelse med børnehavestart. På den måde kan barnet få en stille og rolig indkøring. Første dag kan barnet være i børnehave bare et par timer sammen med mor eller far. Derefter kan I stille og roligt trappe op i barnets eget tempo, indtil det er klar til den første hele dag alene.

De allerfleste institutioner sørger for, at der er en bestemt voksen, som tager sig af barnet i den første tid.

Nye udfordringer
Selv om barnet måske allerede er vandt til at blive passet i vuggestue eller dagpleje, skal man huske på at en børnehave er helt anderledes, og det kan derfor være en stor mundfuld for din lille 3-årige at kapere. Før var han/hun den store, nu er barnet pludselig en af de mindste. Og I en børnehave er der færre voksne pr. barn og børnene må i vid udstrækning selv bestemme aktiviterer m.v i løbet af dagen. Derudover stilles der meget større krav til at barnet er selvhjulpen. Alle disse nye udfordringer skal man passe på med at undervurdere, men heldigvis klarer langt de fleste børn det fint :)

Indlæg fra vores babyforum vedr. indkøring i børnehave:
Nova startede også i går. Vi var der fra 8.30-12.30 og jeg var med hele tiden. Hvor er Nova bare lille i forhold til alle de andre børn :blink: . To af drengene fra hendes DP går derovre, så de var vildt glade for at se hende. Den ene dreng sagde ofte "Hvor er Nova" når han ikke kunne se hende. Den anden dreng gik efter Nova hele tiden mens de var på legepladsen :hjerte: . Nova tonsede rundt på alle cykler - også dem hun ikke kunne passe. Jeg forsøgte at holde mig mest muligt i baggrunden og Nova så kunne komme til mig, hvis hun lige skulle have lidt omsorg. En forsigtig men interesseret pige. Og så sødt at hun sad der med sin madpakke og spiste med de andre børn. Jeg synes egentlig ikke hun var super træt da hun kom hjem, men jeg håber hun bliver træt af det på sigt (altså fysisk træt - ikke træt af at gå i børnehave) for lige nu kæmper vi en kamp med damen om aftenen, der bestemt ikke mener hun skal sove :sm: .
I dag gik vi derover kl. 8.30 og så kom den ene af drengene fra DP og sagde hej til hende og gik med ud til vinduet for at vinke til mig. Der var ingen gråd da jeg gik men vi havde også snakket om det både i går og i dag, så hun var forberedt. Dog havde moderen en stor klump i halsen og tårer i øjnene...puha jeg synes hun er så lille til at skal gå i børnehave. Jeg henter hende kl 12, når de har spist og så tror jeg hun skal trappes op i tid i morgen. Jeg har valgt at holde fri hele ugen, så hun kunne få en stille start (det er også for min skyld - jeg vil gerne have ro i sindet og vide at hun trives).

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80