Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Separationsangst
Følsom eller robust
Selvstændighedsfasen
Et godt selvværd

Motorisk udvikling
Dit 1 årige barn
Dit 2 årige barn
Dit 3 årige barn

Sproglig udvikling
Det første ord
Øvelse gør mester
Børn der stammer

Hjem kære hjem
Børnesikring af hjemmet

Børn og kost
Sund kost for børn 1-3 år
Barnets måltider

Børnehavestart
Børnehavestart
Barnets forventninger
Forældres forventninger
Indkøring i børnehave

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder
Slut med sut
Børn i solen

 

Mælketænder

Dit etårige barn har sikkert allerede fået fortænder og måske hjørnetænder i både over- og undermund. Der er dog meget stor forskel på, hvornår tænderne bryder frem.

De første kindtænder vil sikkert dukke op, inden dit barn fylder to år. Når barnet er omkring 2-2½ år titter de sidste kindtænder frem, og barnet har nu alle sine tyve mælketænder.

Gør tandbørstningen til en hyggestund
Tænderne skal børstes mindst to gange hver eneste dag - morgen og aften! Nogle børn er vilde med det, andre børn kæmper og forsøger med gråd, spark og slag at slippe for tandbørsten. I kan bruge jeres egen tandpasta, men de fleste børn vil nok synes, at smagen er for stærk. Voksentandpasta indeholder også mere fluor end børnetandpasta, og er jo faktisk ikke beregnet til at spise. Det gør de fleste børn nu alligevel så vælg evt. en børnetandpasta med mild smag og lavere fluorindhold.

Har du et af de børn, som absolut ikke synes om at få børstet tænder, kan du forsøge at gøre tandbørstningen til en hyggestund. For tænderne SKAL børstes, uanset om barnet vil have det eller ej. Køb en sjov tandbørste med en tegneseriefigur el.lign. Tag barnet på skødet, så I sidder tæt og trygt. Syng evt. en "børste tænder-sang" eller fortæl en lille historie, mens du børster.

Væn dit barn til, at der ikke bliver serveret andet end vand, når I først har børstet tænder inden sengetid. Sukker fra saftevand, mælk, frugt eller andet vil blive i barnets mund og på tænderne, så Karius og Baktus rigtigt har noget at arbejde med i nattens løb.

Det første besøg hos tandlægen
Din kommune har pligt til at tilbyde gratis tandpleje til alle mellem 0 og 18 år. Dit barn vil sikkert automatisk blive indkaldt til sit første tandlægebesøg, når det er omkring 2-3 år gammelt. Det kan foregå på en offentlig klinik f.eks. skoletandplejen eller hos en privatpraktiserende tandlæge, som kommunen har aftale med.

Der lægges vægt på forebyggelse og vejledning, så de første par gange vil tandlægen blot hyggesnakke og lege lidt med barnet, tælle tænderne og tale med jer om tandbørstning, sut etc.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80