Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Separationsangst
Følsom eller robust
Selvstændighedsfasen
Et godt selvværd

Motorisk udvikling
Dit 1 årige barn
Dit 2 årige barn
Dit 3 årige barn

Sproglig udvikling
Det første ord
Øvelse gør mester
Børn der stammer

Hjem kære hjem
Børnesikring af hjemmet

Børn og kost
Sund kost for børn 1-3 år
Barnets måltider

Børnehavestart
Børnehavestart
Barnets forventninger
Forældres forventninger
Indkøring i børnehave

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder
Slut med sut
Børn i solen

 

Slut med sut

Slut med sut! Hvordan?
Er dit barn meget glad for sin sut, vil det hen ad vejen udvikle det karakteristiske suttebid med tænder der stritter udad og et "hul" mellem over- og undertænderne. Om man synes, det er charmerende eller skæmmende, er en smagssag. Men man kan ikke komme udenom, at det kan gå ud over barnets sprog og tyggefunktion. Derfor vil tandlægen sikkert anbefale jer at smide sutterne væk, når barnet er omkring tre år - senest!

Børn er forskellige. Derfor kan vi ikke give nogen fast opskrift på, hvordan du vænner dit barn af med at bruge sut. Nogle børn klarer det selv og taber gradvist interessen for den. Andre er stærkt afhængige af den og kan savne den i dagevis efter suttestoppet.

Måske kunne dit barn tænke sig at sende sine sutter til én eller anden? (Julemanden er vist en ganske populær mulighed). Måske skal de hænges på et suttetræ? Måske skal tandlægen have dem? Måske kan barnet få en lille belønning, f.eks. et stykke længe ønsket legetøj? Prøv evt. i god tid at give barnet et tøjdyr med i seng, så barnet får en ekstra "putteven" og ikke føler sig helt ubærligt ensom, når sutten ikke længere skal med i seng.

Vær under alle omstændigheder parat til at gøre lidt ekstra ud af putteritualet de første dage. Måske skal I læse en ekstra historie, synge en ekstra sang eller holde i hånd lidt længere. Dit barn skal sige farvel til en kær ven, og du må regne med, at barnet er ked af det: "Jeg saaaavner min sut!" "Jeg vil altså gerne ha' min sut nu!" Eller som en dreng, vi kender, en gang sagde: "Jeg vil altså gerne ha' min sut igen, for min tunge keder sig".

…Og husk så at fjerne alle sutter på én gang. Hvis barnet pludselig finder en glemt sut i en skuffe, skal I måske begynde helt forfra!

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80