Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Separationsangst
Følsom eller robust
Selvstændighedsfasen
Et godt selvværd

Motorisk udvikling
Dit 1 årige barn
Dit 2 årige barn
Dit 3 årige barn

Sproglig udvikling
Det første ord
Øvelse gør mester
Børn der stammer

Hjem kære hjem
Børnesikring af hjemmet

Børn og kost
Sund kost for børn 1-3 år
Barnets måltider

Børnehavestart
Børnehavestart
Barnets forventninger
Forældres forventninger
Indkøring i børnehave

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder
Slut med sut
Børn i solen

 

Undersøgelser og vacciner

12 måneder: Omkring barnets etårs fødselsdag skal dit barn til helbredsundersøgelse hos jeres praktiserende læge. Lægen vil måle og veje barnet og tale med jer om bl.a. kost, barnets psykomotoriske udvikling, sprog, sanser og barnets samspil med sine omgivelser. Desuden skal dit barn have den tredje DiTeKiPol/Act-Hib-vaccination (difteri, stivkrampe, kighoste, polio/børnelammelse og hib-meningitis). Hvis barnet er sygt og har feber eller en infektion, vil man vente med vaccinationerne, til barnet igen er blevet rask.

15 måneder: Nu er det tid til dit barns første MFR-vaccination. Barnet skal have en vaccination mere omkring 12 års alderen og skulle derefter være beskyttet mod mæslinger, fåresyge og røde hunde resten af livet.

MFR-vaccinationen blev indført i Danmark i 1987 efter at have været på programmet flere steder i udlandet i en del år. Målet er at udrydde de tre børnesygdomme, mæslinger, fåresyge og røde hunde, der kan medføre alvorlige, uønskede følgesygdomme.

Også for voksne kan det være en ganske alvorlig sag at blive smittet med disse tre børnesygdomme. F.eks. kan fåresyge gøre mænd sterile og en gravid kvinde, der smittes med røde hunde risikerer at føde et barn med misdannelser. Er du ikke vaccineret, og har du ikke haft røde hunde, har du mulighed for at blive vaccineret mod røde hunde før en eventuel graviditet.

Dit barn er nu ældre og mere bevidst, end da det fik sine første vaccinationer. De fleste klarer det flot og mærker tilsyneladende ikke nogen særlig smerte. Nogle giver ikke det mindste kny fra sig! Men er du selv nervøs for, hvordan dit barn vil reagere på det lille prik, kan du på apoteket købe lokalbedøvende Emla-creme. Det kan du smøre på barnets hud en halv times tid inden vaccinationen. (Lægen vil oftest vælge at give vaccinationen i ballen eller låret).

De fleste børn slipper ganske nemt og uproblematisk over MFR-vaccinationen. Andre vil måske få lidt feber og/eller udslæt 1-3 uger efter vaccinationen. Du kan læse mere om MFR-vaccination på Statens Seruminstituts hjemmeside. (http://www.serum.dk/)

2 år: Omkring dit barns 2 års fødselsdag er det tid til endnu et tjek hos lægen. Han kigger på barnets trivsel, selvstændighed, sprog og motorik. Barnet vil også blive målt og vejet og få undersøgt syn og hørelse.

Tidligere fik børnene også poliosukker - en oral poliovaccination givet på en sukkerknald ved 2-, 3- og 4-årsundersøgelsen. Men i 2001 ændrede man vaccinationsprogrammet så børn, der følger det nye vaccinationsprogram først får den sidste poliovaccination som 5-årige.

3 år: Fødselsdag er endnu en gang lig med et besøg hos lægen. Også denne gang skal dit barn måles og vejes. Synet bliver tjekket, og lægen vil vurdere barnets færdigheder og selvstændighed.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80