Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Uhyrer under sengen
Børn der lyver
Snakkemaskinen

Motorisk udvikling
Dit 3-4 årige barn
Dit 5-6 årige barn

Sproglig udvikling
Sang og musik
Børn der stammer

Børn og kost
Madpakker, den daglige madpakke

Skolestart
Børnehaveklasse/0. klasse
Skoleparathed
Valg af skole
Indskrivning i skole
Mobning eller fællesskab

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Barnets tænder
Lus
Vokseværk

 

Indskrivning i skole

Hvornår?
Dit barn kan indskrives i børnehaveklasse, hvis det fylder 6 år i løbet af det år, børnehaveklassen starter. Barnet kan også indskrives, hvis det fylder 5 år inden 1. oktober samme år. Dog kun hvis det vurderes, at barnet er modent og skoleparat. Mange pædagoger og lærere fraråder dog, at man lader barnet starte for tidligt.

Indskrivningstidspunktet varierer fra kommune til kommune. Nogle steder er det allerede i november andre steder først i januar.

Hvordan?
Måske får I automatisk brev fra skolen, når jeres barn skal indskrives. Måske skal I holde øje med en annonce i lokalavisen. Ellers kan I nok regne med, at pædagogerne i børnehaven vil sige til, når det er ved at være tid. Mange børnehaver tilbyder endda særlige aktiviteter for de kommende skolebørn i tiden op til skolestart for at styrke deres kompetencer og parathed.

Pædagogerne vil sikkert også tilbyde jer en samtale, hvis I er usikre på, om barnet er skoleparat. De har et ganske godt billede af barnets kompetencer og modenhed og kan især sige en del om, hvordan barnet fungerer i sociale sammenhænge.

Afhængigt af hvilken kommune I bor i, kan selve indskrivningen foregå på skolen, eller ved at I udfylder et skema, som sendes til skolen. Skolen skal bl.a. kende forældrenes navne, barnets navn, adresse, tlf.nr. og fødselsdato. Måske har I også mulighed for at komme med specielle ønsker, f.eks. til foretrukne klassekammerater eller børnehaveklasseledere.

Skolerne afholder informationsmøder før indskrivningen, så interesserede forældre kan møde op og få mere at vide om skolens værdigrundlag, målsætninger, arbejdsmetoder m.m.

Læs meget mere om skolestart herunder børnehaveklassen, valg af skole, skoleparathed og mobning ved at klikke på de enkelte områder i menuen til venstre.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80