Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Uhyrer under sengen
Børn der lyver
Snakkemaskinen

Motorisk udvikling
Dit 3-4 årige barn
Dit 5-6 årige barn

Sproglig udvikling
Sang og musik
Børn der stammer

Børn og kost
Madpakker, den daglige madpakke

Skolestart
Børnehaveklasse/0. klasse
Skoleparathed
Valg af skole
Indskrivning i skole
Mobning eller fællesskab

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Barnets tænder
Lus
Vokseværk

 

Madpakker - Den daglige madpakke

Dit barn går sikkert i børnehave nu og skal have madpakke med hver dag. Gør madpakken til lille hilsen fra mor og far, som barnet kan hygge sig med at pakke op ved frokosttid. Selv om den er sund og ernæringsrigtig, kan lidt fantasi sagtens gøre den spændende.

Kræsne børn
Det kan være svært at finde på fristende frokost dag ud og dag ind. Især hvis dit barn hører til dem, der ikke spiser hvad som helst.

En del børn er temmelig kræsne - i hvert fald i perioder. Som familiens madpakkeansvarlige kan man godt køre træt i at stå og smøre de samme leverpostej- og ostemadder dag ud og dag ind. Og samtidig skal man så trækkes med dårlig samvittighed over, at barnet ikke altid får den varierede kost, som det har brug for.

Gør noget ved det! Prøv at opmuntre dit barn til i det mindste at smage på noget nyt en gang imellem. Det kunne jo blive en ny livret! Og prøv at variere madpakken så den ikke kun består af fladt smørrebrød.

De traditionelle rugbrødsmadder
Rugbrød er et godt fundament i madpakken. Det mætter godt og er rigt på fibre og andre sunde sager. Som supplement til rugbrød kan du vælge et godt grovbrød.

Prøv dig frem med forskelligt pålæg, som sagtens kan være meget andet end skinke, spegepølse og leverpostej! F.eks. jordbær eller kiwi i skiver evt. kombineret med banan. Eller smør en klapsammenmad med smør og læg en pakke rosiner, en banan eller et halvt hårdkogt æg i madkassen som barnet kan spise til. Hvis dit barn hører til dem, der gerne vil have æggehviden, men ikke bryder sig om æggeblommen, kan du tage blommen ud og lægge en halv cherrytomat i hullet i stedet for.

Brug også middagsresterne fra dagen før, hvis de egner sig til madpakken. De fleste børn elsker at få et kyllingelår eller et par små frikadeller med til frokost. Kyllingebryst, koteletter og lign. kan skæres i skiver og lægges på rugbrød, og de fleste børn kan godt lide en lille håndfuld kolde pastaskruer.

Andre madpakkeidéer
Sandwiches er gode til madpakken. De mætter bedre, hvis du bruger groft sandwichbrød eller evt. kombinerer det lyse brød med en skive rugbrød. En grovbolle er også fin, men kan være lidt svær for en lille barnemund at gabe over. Pålægget kan varieres i det uendelige prøv f.eks. agurkeskiver, leverpostej, skinke, hamburgerryg, kyllingebryst, ost, ost og skinke, æggesalat, skinkesalat, tunsalat, frugtpålæg, æg og tomat eller æg og bacon.

Lav en pastasalat af en rest pastaskruer, penne eller lign. fra aftenen før. Bland den med noget som dit barn kan lide f.eks. ærter, majs, agurketern, halve cherrytomater, peberfrugt, skinkestrimler eller tun. Husk at lægge en lille éngangsske eller -gaffel med i madkassen og selvfølgelig også et par stykker brød eller en grovbolle. Eller du kan fylde salaten i et pitabrød.

En skive pizza fra aftenen før plejer også at være et sikkert hit. Har du overskud til det, kan du bage en portion minipizzaer eller pizzasnegle, som du lægger i fryseren og tager ud én ad gangen til madpakken.

Den måde du præsenterer maden på betyder meget! Prøv at vælge forskellige sunde lækkerier, der passer sammen smagsmæssigt og sæt dem på et lille træspyd af den slags, du kan købe til grillen. Det kunne f.eks. være vindruer, osteterninger, små tomater, agurketern, squash, peberfrugt, champignon, små stykker pølse eller rejer. Med et par gode stykker groft brød til skal det hele nok glide ned og mætte godt.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80