Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Uhyrer under sengen
Børn der lyver
Snakkemaskinen

Motorisk udvikling
Dit 3-4 årige barn
Dit 5-6 årige barn

Sproglig udvikling
Sang og musik
Børn der stammer

Børn og kost
Madpakker, den daglige madpakke

Skolestart
Børnehaveklasse/0. klasse
Skoleparathed
Valg af skole
Indskrivning i skole
Mobning eller fællesskab

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Barnets tænder
Lus
Vokseværk

 

Skoleparathed

I skal vurdere, om barnet er parat til at starte i skolen. Én ting er jo, om barnet har lyst til at starte, men er det også modent nok? Har dit barn udviklet de nødvendige kompetencer, eller vil det være bedre at vente et år med skolestarten? Et år som I kan bruge på at styrke de kompetencer, som barnet endnu ikke har helt styr på. Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt for barnets succesoplevelse at være bedst muligt rustet til skolestarten!

Hvad skal barnet kunne?
Der kan ikke gives en nøjagtig opskrift på, hvad dit barn skal kunne for at starte i børnehaveklasse. Men følgende kompetencer vil de fleste skoler lægge vægt på:

Sociale: Dit barn skal være i stand til at vise hensyn til andre mennesker og have respekt for deres grænser. Barnet skal kunne lytte og koncentrere sig i længere tid ad gangen, vente på sin egen tur, forstå en kollektiv besked og forstå og respektere regler. Det er også vigtigt at være i stand til at tale med andre og knytte venskaber.

Motoriske: Dit barn skal kunne holde på en blyant, tegne og klippe - måske også skrive sit eget navn. Det er også nødvendigt, at barnet selv kan gå på toilettet, tørre sig og vaske hænder. Dit barn skal selv være i stand til at tage alt sit tøj af og på og skal selv kunne åbne og lukke sin madkasse, pakke maden ud og spise og drikke pænt.

Følelsesmæssige: Det hjælper barnet at have selvtillid og godt selvværd. Derudover skal dit barn føle sig tryg sammen med mange børn og voksne og skal kunne sætte ord på og håndtere sine følelser.

Sproglige: Dit barn skal tale et forståeligt sprog og være i stand til at fortælle sammenhængende historier og beskrive sine oplevelser. Barnet skal både kunne lytte og genfortælle og tale højt i klassen, så alle kan høre det. Barnet skal også være bekendt med lyde, sange og rim og remser.

Intellektuelle: Dit barn skal vide, at der er noget, der hedder tal og bogstaver og forstå begreber som oppe, nede, foran, bagved, ude og inde. Endelig skal dit barn naturligvis have lyst til at lære og være interesseret i at løse relevante opgaver.

Læs meget mere om skolestart herunder børnehaveklassen, valg af skole, indskrivning og mobning ved at klikke på de enkelte områder eller ved at vælge Børnehavebørn øverst på siden i menuen.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80