Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Uhyrer under sengen
Børn der lyver
Snakkemaskinen

Motorisk udvikling
Dit 3-4 årige barn
Dit 5-6 årige barn

Sproglig udvikling
Sang og musik
Børn der stammer

Børn og kost
Madpakker, den daglige madpakke

Skolestart
Børnehaveklasse/0. klasse
Skoleparathed
Valg af skole
Indskrivning i skole
Mobning eller fællesskab

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Barnets tænder
Lus
Vokseværk

 

Snakkemaskinen - en åben og bramfri snakkemaskine

Hvorfor det? Ja, men hvordan?
Nu har du en rigtig lille snakkemaskine. Især de fire-femårige børn sludrer konstant om hvad som helst, uanset om du hører efter eller ej. Din paratviden bliver sat på prøve, når barnet stiller det ene spørgsmål efter det andet og forventer at få en ordentlig forklaring. Hver gang!

Åh! Hvor pinligt!
Du vil nok en gang imellem ønske dig et par sko med bedre plads til at krumme tæer. Det er nemlig også i denne periode, at dit barn stiller det ene spørgsmål efter det andet: "Mor, hvorfor har den mand sådan en tyk mave?" "Far, hvordan kan det være, at damens hår er så grimt?" Eller ublufærdigt plaprer løs om familiens små hemmeligheder: "Mor, skal vi også låne penge af farmor i år, så vi kan komme på sommerferie?" Alt sammen naturligvis udtalt med høj, klar barnerøst lige midt i myldretidsbussen. For den voksne temmelig pinligt. For barnet blot naturlig nysgerrighed og søgen efter kontakt.

Nu er det nok!
Hvis du synes, det bliver lidt for meget af det gode, må du stille og roligt sige til barnet, at du har det skidt med det. Eller foreslå, at I skifter emne, fordi du hellere vil tale om noget andet. Endelig kan det da være, at du kan finde på en morsom, afvæbnende bemærkning, så humoren får lov til at overvinde det pinlige i situationen.

Den lille forskel
Drenge har en tissemand og piger har en tissekone. Det har dit barn helt styr på nu! Måske er barnet oven i købet særdeles interesseret i at undersøge både sit eget og kammeraternes køn. Det kan være en fnisende interessant oplevelse at gå på toilettet sammen med de andre børn i børnehaven - eller at lege doktor i pudekrogen…
Nogle børn går vældigt op i kønnenes mysterier andre er stort set ligeglade.

Frække ord
Nogle synes også, det er ustyrligt morsomt at se de voksnes reaktion på alle de frække ord, de lige har lært i børnehaven. Oftest varer det kun kort tid, inden barnet igen bliver optaget af de sædvanlige lege og udfordringer. Det er måske heller ikke så sjovt at blive ved med at sige "røv" og "store babser" til de voksne, hvis de hverken griner eller skælder ud.

Læs også artiklerne Børn der lyver og Uhyrer under sengen, der begge omhandler barnets psykologiske udvikling, når det er 3-6 år.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80