Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Psykologisk udvikling
Uhyrer under sengen
Børn der lyver
Snakkemaskinen

Motorisk udvikling
Dit 3-4 årige barn
Dit 5-6 årige barn

Sproglig udvikling
Sang og musik
Børn der stammer

Børn og kost
Madpakker, den daglige madpakke

Skolestart
Børnehaveklasse/0. klasse
Skoleparathed
Valg af skole
Indskrivning i skole
Mobning eller fællesskab

Sundhed og undersøgelser
Undersøgelser og vacciner
Barnets tænder
Lus
Vokseværk

 

Uhyrer under sengen

Dit barn har allerede været igennem perioder med separationsangst og angst for fremmede. Nu kommer angsten for død og tilintetgørelse. Dit barn er blevet bevidst om, at vi ikke er udødelige. Mennesker kan komme til skade. Vi kan oven i købet dø, og det er ingen rar tanke hverken for børn eller voksne. Vi voksne kan som oftest forholde os nogenlunde rationelt til angsten, men børnene reagerer på den - bl.a. ved at være bange for farlige væsener.

Hvad er fantasi, og hvad er virkelighed?
Dit fire-femårige barn har en særdeles livlig fantasi, men er ikke altid i stand til at skelne mellem fantasi og virkelighed. Barnets verden er befolket af alskens monstre, uhyrer, vilde dyr, røvere, pirater, spøgelser, hekse og trolde. Uhyggelige væsener som de voksne hverken kan se eller høre. For barnet er de derimod virkelige nok!

Sammen kan I overvinde angsten
Det nytter ikke noget at afvise al snak om uhyrer under sengen, når din ellers så seje femårige pludselig er rystende angst for mørkets rædsler ved sengetid. Dit barn har brug for hjælp til at overvinde den frygt, som er reel nok for barnet.

Prøv eventuelt at fortælle en historie om en gang, du selv var bange for et eller andet og beskriv, hvordan du overvandt situationen og bekæmpede angsten.
Det kan også være, du skal hjælpe barnet med at jage monstret eller det vilde dyr ud af værelset. Eller måske skal I aftale med trolden, at han passer på barnet i stedet for at stå der bag døren og se uhyggelig ud.
Har dit barn et sensitivt sind, skal I nok tackle angsten på en lidt anden måde, end hvis barnet er en aktiv og udadvendt krudtugle. Det kan være meget forskelligt, hvor meget snak og trøst børn har brug for. Det stille og følsomme barn vil måske helst ind og ligge lidt i mor og fars trygge seng, mens det aktive barn foretrækker at handle sig ud af situationen ved f.eks. at skyde krokodillen inden sovetid.

Brug legen!
Barnet står på et nyt trin på udviklingsstigen, og endnu en gang kan legen være en stor hjælp. De tre-femårige er på én gang både bange for og stærkt tiltrukket af alle disse skræmmende fantasivæsener. De indgår ofte i børnenes leg, og børnene oplever på den måde, at de kan kæmpe mod det onde og måske endda overvinde det.
Det kan også ske, at børnene pludselig finder deres egen måde at overvinde angsten på. Efter en fastelavnsfest i børnehaven sagde femårige Laura lettet: "Jeg behøver altså ikke at være bange for spøgelser, for jeg kan da bare hive lagenet af dem!"

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80