Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Inden fødslen
Valg af hospital
Hjemmefødsel
Tasken til hospitalet

Hvornår er det tid?
Tegn på fødsel
For tidlig fødsel
Over tiden

Selve fødslen
Fødslens faser
Smertelindring
Igangsættelse
Kejsersnit

Efter fødslen
Det første møde
Undersøgelse
Apgar score

 

Tegn på fødsel - om de første tegn på fødsel

I ugerne op til den dag, man har termin, forbereder kroppen sig på den forestående fødsel. Der kommer forskellige tegn på, at tiden er ved at nærme sig. Man får flere plukveer, barnets hoved trænger ned i bækkenet, så det føles som om maven synker, og der kan komme tegnblødning eller slim fra skeden. Tegnblødning er en svag blødning svarende til pletblødning, så hvis man bløder, som når man har menstruation, skal man omgående kontakte sit fødested/jordemoderen. Tegnblødning kan optræde flere uger før fødslen.

Slimprop
Slimet fra skeden stammer fra den slimprop, der har beskyttet barnet mod bakterier under graviditeten. Den er sej og gullig og kan være blandet med brunligt eller lyst blodigt udflåd. Mange opdager slet ikke slimproppen, men hvis du ser slimproppen, er det et tegn på at fødslen er nært forestående. Man kan desværre ikke vide, hvo længe der er til fødslen går i gang ud fra, hvornår slimproppen er gået. Det kan være et par uger til få dage før fødslen.

En normal vaginal fødsel kan gå i gang på tre måder:
Med veer
Ved at fostervandet går
Ved blødning

Veer
Veer er en sammentrækning af livmoderen. De vil ofte være uregelmæssige i starten og minde om mentruationssmerter, for så at tage til i styrke efterhånden som fødslen skrider frem. Der er pause i veerne under hele fødslen, og i pauserne har man ikke smerter. Hvis man er førstegangsfødende, skal man kontakte sit fødested, når der er 4 - 5 minutter mellem veerne.

Fostervandet går
Det første tegn på at fødslen er gået i gang kan også være, at fostervandet går. Der skal veer til for at føde, så man føder ikke af, at vandet går. Hos nogle kvinder kommer vandet i en stor skylle, hos andre siver det ganske langsomt. Fostervand er gennemsigtigt uden slim, men kan også være grønligt. Man skal kontakte sit fødested, så snart fostervandet er gået.

Blødning/tegnblødning
Derudover kan pletblødning være et tegn på, at fødslen er i gang, den såkaldte tegnblødning. Blødningen opstår, fordi livmoderhalsen afkortes og livmodermunden begynder at åbne sig. Derved brister nogle små blodkar, som så viser sig som pletblødning.

Når fødslen går i gang, er der tale om 3 faser. Du kan læse mere her om fødslens faser

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80