Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Graviditet
Gravid
Gravid uge for uge
Fosterets udvikling måned for måned
Graviditetens faser
Terminsberegner
Graviditet og sundhed
Ventetøj
Stamceller
Slimprop

Graviditetsgener
Bækkensmerter
Blærebetændelse under graviditet
Graviditetskløe
Kvalme under graviditet
Brystspændinger
Udflåd
Svamp og graviditet
Halsbrand
Forstoppelse
Åreknuder
Gravid og ødemer
Lægkramper
Rygsmerter
Ligamentsmerter

Komplikationer
Bækkenløsning
Blødning under graviditet
For lidt fostervand
For meget fostervand
Svangerskabsforgiftning
Graviditet og diabetes
Moderkageløsning
Røde hunde
Lussingesyge
Toxoplasmose
Svineinfluenza

Undersøgelser
Lægebesøg
Jordemoderbesøg
Vandrejournal
Fosterdiagnostik
Nakkefoldsscanning
Moderkageprøve
Fostervandsprøve
Ultralydsscanning
Blodprøve fra navlestrengen

Hvad skal barnet hedde
Barnets navn
Drengenavne
Pigenavne

 

Barnets navn, navngivning

Navngivning
Inden barnet er 6 måneder gammelt, skal det navngives. Hvis navngivningen finder sted senere, kan den/de der har forældremyndigheden blive straffet.

Barnet navngives ved at sende en blanket ind til det sogn, hvor moren bor. Er barnet født i Sønderjylland, skal du sende blanketten til den kommune, hvor barnets fødsel er registreret. Du kan hente blanketten på personregistrering.dk. Vær opmærksom på, at både barnets mor og far skal underskrive blanketten, hvis de begge har forældremyndighed over barnet.

Barnet skal have et fornavn og et efternavn. Barnet kan også have et eller flere mellemnavne og/eller flere fornavne, men barnet kan altid kun have et efternavn. 

Hvad skal barnet hedde?

Det kommer sikkert ikke som en overraskelse for jer, at den lille guldklump i maven skal have et navn. Hvis I kender kønnet, kan I fra starten udelukke en del navne, men det er ikke altid lige let at finde NAVNET og ikke mindst finde et navn, som I begge er enige om.

Nogle er til de gode gamle navne, nogle til de mere fremmedartede navne og andre igen til de mere fantasifulde. Skal navnet være dansk eller skal det også kunne udtales på andre sprog, f.eks. engelsk? Det er nogle af de overvejelser, I måske gør jer. Men husk at uanset navnevalg, skal barnet formentlig bære navnet altid og overvej også, om navnet giver anledning til unødige drillerier, når barnet f.eks. når skolealderen.

Hvis du ønsker inspiration til navnevalget, kan du kigge under Pigenavne og Drengenavne. Her er samtlige godkendte pige- og drengenavne listet op alfabetisk. Det kan nogle gange åbne op for nogle navne, du måske ikke har haft med i dine overvejelser i første omgang.

Er et muligt at navngive barnet med et navn, der ikke er et godkendt fornavn?
Hvis du har et ønske om barnets navn, der ikke står på den godkendte liste over pigenavne og drengenavne, kan du søge om at få navnet godkendt. Det gør du ved at indsende en ansøgning til dit bopælssogn. Det er en god idé at vedlægge noget dokumentation, hvis navnet f.eks. er anvendt i andre lande.

Når barnet er født
Mange vakler mellem flere mulige navne, evt. indenfor både pigenavne og drengenavne, hvis I ikke kender kønnet. Ofte bliver I klar over, hvilket navn der er det helt rigtige til den lille pode, når I får den lille nyfødte baby i jeres arme. Så giver det ofte sig selv, at det da bare er en lille Anton eller en lille Ida, men det kan også være at I må finde alternative navne, hvis barnet slet ikke ligner en Klara eller en Karl.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80