Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Graviditet
Gravid
Gravid uge for uge
Fosterets udvikling måned for måned
Graviditetens faser
Terminsberegner
Graviditet og sundhed
Ventetøj
Stamceller
Slimprop

Graviditetsgener
Bækkensmerter
Blærebetændelse under graviditet
Graviditetskløe
Kvalme under graviditet
Brystspændinger
Udflåd
Svamp og graviditet
Halsbrand
Forstoppelse
Åreknuder
Gravid og ødemer
Lægkramper
Rygsmerter
Ligamentsmerter

Komplikationer
Bækkenløsning
Blødning under graviditet
For lidt fostervand
For meget fostervand
Svangerskabsforgiftning
Graviditet og diabetes
Moderkageløsning
Røde hunde
Lussingesyge
Toxoplasmose
Svineinfluenza

Undersøgelser
Lægebesøg
Jordemoderbesøg
Vandrejournal
Fosterdiagnostik
Nakkefoldsscanning
Moderkageprøve
Fostervandsprøve
Ultralydsscanning
Blodprøve fra navlestrengen

Hvad skal barnet hedde
Barnets navn
Drengenavne
Pigenavne

 

For meget fostervand

For meget fostervand kaldes også Polyhydramnion. Hvis det konstateres, at der er for meget fostervand i livmoderen, er det ikke nødvendigvis et sikkert bevis på, at der er noget galt, men i nogle tilfælde kan det være et tegn på sygdom hos barnet. Her vil mistanken især rette sig mod misdannelser i mave- tarmkanalen og fejl i arvemassen (kromosomfejl). Tilstanden kan også være et resultat af sygdom hos den gravide, idet gravide med sukkersyge har forhøjet risiko for Polyhydramnion.

Diagnosen stilles ved en ultralydsundersøgelse af livmoderen og barnet. Ved Polyhydramnion er der en forhøjet risiko for ualmindelige fosterstillinger og for tidlig fødsel. For det meste er behandling ikke nødvendig, men hvis der er risiko for for tidlig fødsel kan det være nødvendigt at give vehæmmende medicin.

Her er et lille uddrag fra vores forum vedr. for meget fostervand:

BrugerX:
Var igår til undersøgelse på sygehuset, pga AKS ved sidste fødsel. Og har nu en mia spørgsmål, håber i kan følge med, bliver vist et langt indlæg.

Blev først scannet for at få vægtskøn, en ordentlig basse på 3353 g (36+4!) Og fik også at vide jeg havde meget fostervand, det skrev de også på journalen. Bagefter undersøgte en læge mig, og vurderede om mit bækken var stort nok til at føde normalt. Hun konstaterede så også, at hovedet ikke stod fast.

Så de ville gerne se mig igen om 2 uger, hvis jeg ikke har født inden (men det regner jeg nu ikke lige med)

Havde egentlig troet vi skulle snakke mere om fødslen også, men det hele gik bare så stærkt, så fik ikke spurgt om noget, og sidder nu med en masse spørgsmål i hovedet. Skal heldigvis til JM på mandag, så jeg kan spørge hende, men der er jo længe til endnu.

Størrelsen kommenterede de ikke videre på, så det så de åbenbart ikke som et problem. Men bliver da selv lidt bekymret, er ikke selv særlig stor, og mit første barn var altså "kun" 3450g da han blev født 40+6 (dvs 4 uger senere end jeg er nu!) Men gruer da noget for, hvor stor den kan nå at blive derinde, der er jo stadig nogle uger til termin. Ærgrer mig bare nu over, jeg ikke fik spurgt omkring evt igangsættelse. For har da ikke lyst til at gå over tid igen, og risikere en kæmpe baby. Hvor stor skal baby være, før de overvejer igangsættelse, evt før tid????

Vægtskønnet er jo beregnet ud fra scanningen, hvor præcis er den så???? Ved jo, at når de bare mærker på maven, er der ret stor usikkerhed.

Og så var der det med fostervandet. De sagde jeg havde ret meget, og har også nævnt det i vandrejournalen. Men hvad betydning har det? Det fik jeg heller ikke spurgt om.

De konstaterede også at hovedet slet ikke står fast endnu, hun kunne nærmest få hele hånden ind under hovedet, da hun mærkede mig uden på maven.

Men er det ikke normalt for 2. gangsfødende, at hovedet først står fast senere???? Og hvad betyder det så, at hovedet ikke står fast. Fik ikke helt fat i hvad de sagde nemlig, som sagt gik alt rigtig rigtig stærkt, og nåede ikke at spørge om noget. De sagde også noget om, at jeg skulle kontakte FG straks jeg mærkede veer, og self hvis vandet gik. Og så skulle jeg nævne, at hovedet ikke stod fast til denne undersøgelse. Men fik slet ikke fat i hvorfor det var vigtigt. Men det var åbenbart vigtigt jeg kom tidligt ind på FG denne gang. Dels pga Kejsersnittet fra sidst, men så også pga at hovedet ikke står fast endnu.

BrugerY:
Med hensyn til fostervandet, så var jeg til scanning to gange, da de mistænkte for meget derinde. Det skal op på 2 liter inden der er for meget, og de skal nok informere hvis det er tilfældet. Meget fostervand gør ikke noget, andet end babyen har det mere plads at lege på.

Fosterskøn ved scanning er ok, men kan da lige fortælle jeg blev scannet fredag, hvor bettemanden blev scannet til at være 4274 gram og søndag da ham blev født vejede han altså 4560 gram (så ja der er en fejlprocent på omkring 10 % på scanninger).

BrugerX:
Så har vi været ved JM idag, og er meget roligere nu.

Fik spurgt til både fostervand og det at hovedet ikke stod fast. Det var ikke så meget det, at hovedet ikke stod fast endnu, der var et problem, men at det stadig stod meget højt, og derfor vil den stadig kunne vende sig derinde, især fordi jeg har så meget fostervand.

Pga kejsersnittet sidst, er det så vigtigt denne gang, at de får fanget det tidligt, hvis nu den når at vende sig, eller der er andet, der skulle give problemer ift en normal fødsel, som vi jo helst vil. Så det var derfor jeg skal sørge for at kontakte FG tidligt i forløbet, så de kan holde øje med at alt forløber som det skal.

Vægten var hun iøvrigt heller ikke bekymret over, og var ikke enig i deres vægtskøn. Hun vurderde den til lige godt 3 kg, som skulle være meget normalt på dette tidspunkt. Så det var rart nok at høre.

Så nu har jeg fået ro på igen, og tager det stille og roligt. Regner ikke med at gå i fødsel lige foreløbig, så den har stadig tid til at finde ned mod udgangen, meeeen kryds lige fingre for, at den snart finder udgangen, så den er parat, når den skal ud. Gider altså ikke et kejsersnit igen, fordi den ikke kan finde vej.

Læs mere om for meget fostervand og alle mulige andre emner inden for fertilitet og barnløshed, graviditet, baby og børn i vores babyforum. Der er skrevet knap 6 mio. indlæg, så vi kan næsten garantere, at du kan få svar på dine spørgsmål :)

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80