Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Graviditet
Gravid
Gravid uge for uge
Fosterets udvikling måned for måned
Graviditetens faser
Terminsberegner
Graviditet og sundhed
Ventetøj
Stamceller
Slimprop

Graviditetsgener
Bækkensmerter
Blærebetændelse under graviditet
Graviditetskløe
Kvalme under graviditet
Brystspændinger
Udflåd
Svamp og graviditet
Halsbrand
Forstoppelse
Åreknuder
Gravid og ødemer
Lægkramper
Rygsmerter
Ligamentsmerter

Komplikationer
Bækkenløsning
Blødning under graviditet
For lidt fostervand
For meget fostervand
Svangerskabsforgiftning
Graviditet og diabetes
Moderkageløsning
Røde hunde
Lussingesyge
Toxoplasmose
Svineinfluenza

Undersøgelser
Lægebesøg
Jordemoderbesøg
Vandrejournal
Fosterdiagnostik
Nakkefoldsscanning
Moderkageprøve
Fostervandsprøve
Ultralydsscanning
Blodprøve fra navlestrengen

Hvad skal barnet hedde
Barnets navn
Drengenavne
Pigenavne

 

Læs om de første tegn på at du er gravid

Måske ved du allerede før en test kan påvise noget som helst, at du er gravid. Du har måske ikke fået din menstruation som du plejer, du har måske brystspændinger eller oplever kvalme, specielt om morgenen. Dette kunne være nogle af de første tegn på, at du er gravid.

Graviditetstest
Hvis din menstruation ikke er kommet som forventet, er det en god idé at benytte en graviditetstest. En graviditetstest kan købes på apotektet, i flere supermarkeder eller på nettet.

Der findes flere forskellige typer af graviditetstest, men fælles for dem alle er, at resultatet kan aflæses efter få minutter. Læs vejledningen, inden du går i gang.

Hvis testen ikke påviser, at du er gravid, kan du prøve at teste om nogle dage igen. En graviditetstest måler koncentrationen af hormonet HCG, og det er forskelligt, hvor hurtigt man danner dette graviditetshormon, ligesom det også er forskelligt fra test til test, hvor lav en koncentration, der kan måles på. Hvis din menstruation fortsat udebliver, er det derfor en god idé at teste igen nogle dage senere.

Lægebesøg
Hvis testen viser, at du er gravid, skal du kontakte din egen læge med henblik på en undersøgelse. Lægen vil sandsynligvis også benytte en graviditetstest samt foretage en gynækologisk undersøgelse. Derudover vil din læge typisk udfylde en vandrejournal, som du fremover skal medbringe til alle undersøgelser hos læge og jordemoder. Det første lægebesøg finder sted omkring uge 8.

Når din læge også har bekræftet, at du er gravid, vil du få indkaldelse til jordemoderkonsultation, når du er lidt længere i din graviditet.

gravid
Gravid og følsom
På grund af de mange hormoner, der farer rundt i din krop, og muligvis også på grund af de spekulationer, der hurtigt kan komme i forbindelse med en positiv graviditetstest, kan du måske opleve, at du nu er meget følsom. En hyggelig familiefilm med en lidt sørgelig handling kan måske bevirke, at du pludselig begynder at græde, og din partner skal måske ikke sige eller gøre ret meget "forkert", før det helt store vandfald starter. Det er helt normalt og en tilstand, du nok er nødt til at affinde dig med så længe, du er gravid.


Menstruationssmerter
Det er ret almindeligt at få menstruationslignende smerter omkring det tidspukt, hvor du normalt har menstruation. Det er også almindeligt, at man kan have lidt murren i maven.

Når smagssansen opfører sig underligt
Mange gravide oplever at deres smagssans ændrer sig, og mange oplever at de får trang til en speciel mad- eller drikkevare under deres graviditet. Man ved ikke helt, hvorfor der sker en ændring i smagssansen, men det skyldes sandsynligvis en ændring i hormormerne. Nogle mener også, at det er kroppens egen måde at fortælle, at den mangler noget bestemt, men det holder nok ikke helt vand taget i betragtning, at det også nogle gange er usunde ting, man har hang til.

Nogle gravide kan være helt desperate for at få deres nye yndlingsspise - så desperate at de vil gå gemmen ild og vand for at få det, og partneren sendes måske i byen på de mest urimelige tidspunkter :) Trøst dig og din partner med at det kun er i en periode, det står på.

Lugtesansen ændres
Lugtesansen kan ligesom smagssansen ændre sig meget, når man er gravid. For de flestes vedkommende bliver lugtesansen skærpet, og mange oplever at der er lugte, de lige pludselig slet ikke kan holde ud. Tobaksrøg, svedlugt eller lugten af noget bestemt mad kan pludselig være meget generende og så slemt at der opstår kvalme og direkte ubehag.

Kvalme og evt. opkast
Det er almindeligt at have kvalme under graviditeten, specielt i de 3 første måneder, hvorefter det normalt aftager. Nogle har meget slem kvalme med hyppig opkast. Hvis det er meget slemt, skal du kontakte din læge. I enkelte tilfælde er det nødvendigt med en indlæggelse for at sikre at mor og barn får nok næringsstoffer. Akupunktur kan afhjælpe kvalmen, men det er også en god idé med små og hyppige måltider.

Læs mere her om kvalme under gravidite

gravid_kvalme


Mere om tidlige graviditetstegn og alt hvad der ellers er relevant
Opret en profil i vores babyforum og skriv sammen med andre, der er gravide som dig selv. Du kan gå ind i vores terminsgrupper og skrive med andre, der er i samme stadie af graviditeten som dig, og der er masser af hjælp at hente, hvis du har brug for information eller andet vedrørende din graviditet. Her er også altid et kram, hvis du føler det hele er lidt svært, et tip eller et godt råd, der kan gøre din graviditet lidt lettere. Og der er altid en, der vil "lytte" og en der har været i samme situation.

Tidlige graviditetstegn, et indlæg fra vores babyforum
Mit aller, allerførste symptom på graviditet da jeg var gravid med min søn, var at min smagssans ændrede sig. Jeg smed kakaomælk og youghurt ud, fordi jeg troede det var for gammelt, selvom det var helt nyt. -Men det smagte helt underligt. Der vidste jeg ikke at det kunne være tegn på graviditet, men det blev jeg jo så klar over. Derudover var jeg sååååå træt, at jeg troede jeg fejlede et eller andet alvorligt :blink:

Men det var mine første symptomer ca. 10 dage efter ÆL. Kvalme osv osv, kom først i uge 7.

Gå direkte til vores babyforum

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80