Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Graviditet
Gravid
Gravid uge for uge
Fosterets udvikling måned for måned
Graviditetens faser
Terminsberegner
Graviditet og sundhed
Ventetøj
Stamceller
Slimprop

Graviditetsgener
Bækkensmerter
Blærebetændelse under graviditet
Graviditetskløe
Kvalme under graviditet
Brystspændinger
Udflåd
Svamp og graviditet
Halsbrand
Forstoppelse
Åreknuder
Gravid og ødemer
Lægkramper
Rygsmerter
Ligamentsmerter

Komplikationer
Bækkenløsning
Blødning under graviditet
For lidt fostervand
For meget fostervand
Svangerskabsforgiftning
Graviditet og diabetes
Moderkageløsning
Røde hunde
Lussingesyge
Toxoplasmose
Svineinfluenza

Undersøgelser
Lægebesøg
Jordemoderbesøg
Vandrejournal
Fosterdiagnostik
Nakkefoldsscanning
Moderkageprøve
Fostervandsprøve
Ultralydsscanning
Blodprøve fra navlestrengen

Hvad skal barnet hedde
Barnets navn
Drengenavne
Pigenavne

 

Ventetøj

Der er stor forskel på, hvornår maven begynder at vokse. Hos de fleste kvinder vil bukserne først begynde at stramme, efter den 12. uge af graviditeten, men maven kan godt være synlig tidligere, specielt hvis det ikke er dit første barn. Dog vil de fleste nok ikke lægge mærke til det, men måske bare tænke at du har taget lidt på i vægt. Det er dog også helt almindeligt at maven først kan ses mange uger senere.

Når bukserne begynder at stramme om maven er det tid til at kigge på ventetøj. Det er dumt at vente for længe, for problemet bliver ikke mindre med tiden, og så er det bedre at finde noget mere behageligt tøj fra starten, der ikke strammer og generer omkring maven.

Der findes i dag heldigvis et rimelig stort udbud af ventetøj, og der er også mange netbutikker med ventetøj, hvis man ikke lige bor i nærheden af en butik med ventetøj. På Zalando.dk finder du et stort udvalg af ventetøj til hele graviditeten. Se udvalget af ventetøj på Zalando.dk   

Det er svært at sige, hvor meget ventetøj den enkelte har behov for, og det afhænger da også meget af økonomien og hvor mange penge, den enkelte ønsker at bruge, da det jo trods alt er en begrænset periode, tøjet kan bruges. På den anden side er det uundværligt med nogle behagelige bukser og eventuelt et par kjoler og nederdele. Der er mange forskellige mærker at vælge fra, så der burde være noget for enhver pengepung. Måske kan du også købe brugt eller kan arve fra venner eller familie.

De fleste gravide har sikkert nogle enkelte bluser, trøjer eller skjorter i forvejen, der godt kan bruges under graviditeten, ligesom store tørklæder også kan bruges til at binde om maven, men der er også beklædningsdele der er helt uundværlige.

Bh
Da brysterne vokser under graviditeten vil de fleste kvinder få behov for nye bh'er. Her er det vigtigt at købe en bh i den rigtige størrelse, der sidder godt og giver god støtte. Under graviditeten og lige efter fødslen, når mælken begynder at løbe til, kan brysterne vokse med flere skålstørrelser. Måske får du behov for at gå yderligere op i skålstørrelsen allerede under graviditeten. I 3. trimester af graviditeten er det en god idé at købe amme-bh'er, da de så kan bruges, hvis du senere skal amme. Fordelen ved en amme-bh er, at selve stof-delen kan "klikkes ned", så brystet er frit. På den måde slipper du for at tage det hele af, når du skal amme.

Trusser
Om man ønsker at investere i ventetrusser er en smagssag. Almindelige trusser kan som regel benyttes under hele graviditeten ved at placere dem under maven. Dog er ventetrusser mere behagelige.

Bukser
Bukser, er en af de beklædningsdele der efter vores mening, er helt uundværlige. I takt med at maven vokser, vil din normale buksestørrelse blive temmelig generende om maven, og på et tidspunkt vil du sikkert slet ikke kunne holde ud at der er noget, der strammer om maven. Ventebukser findes i et hav af varianter og med en trøje ud over bukserne kan de se virkelig godt ud. Vælg nogle bukser, der kan udvides i takt med mavens størrelse, og som du kan bruge under hele graviditeten. Tænk også lidt langsigtet så du vælger nogle bukser, du også kan holde ud at have på selvom årstiden ændrer sig undervejs - så vælg nogle du kan have på både i varmt og koldt vejr.

Øvrigt
Et par nederdele og et par kjoler er virkelig rare at have til at peppe hverdagen lidt op eller hvis du skal være lidt mere festligt klædt på. Alt efter temperament kan vente-strømpebukser/vente-nylonstrømper også være en god idé, men det er dog muligt at bruge almindelige, så længe de placeres med elastikken under maven, hvilket dog kan føles en smule ubehageligt. Nogle skjorter og bluser og/eller tunika er også "must-haves" og kan måske kombineres med noget af det, du har i dit klædeskab i forvejen, og så er du allerede kommet langt.

Selvom ventetøjet kun skal bruges i en begrænset periode er det vigtigt at føle sig godt til mode i noget tøj, der ikke generer og som man stadig føler sig pæn og feminin i. Desværre må de fleste kvinder også sande, at de fortsat har brug for deres ventetøj i nogle uger efter fødslen, da det kan tage lidt tid, inden maven er mere "normal" igen. Og når du ikke længere skal bruge tøjet, kan du sagtens sælge det igen. Dette kan du f.eks. gøre i vores babyforum. Her kan du også få masser af tips og gode råd til ventetøj.


 

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80