Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Skolen
Privatskoler
Folkeskolen
Skolefritidsordning SFO

Sociale færdigheder
En del af et fællesskab
Knytte bånd og forstå andre
At kunne vise hensyn
At kunne løse konflikter

Mobning
Mobning eller fællesskab

Skole/forældre samarbejde
Skolebestyrelse
Kontaktforældre
Forældresamarbejde

Ny i trafikken
Trafiksikker, hvornår?
Trafiktræning i trafikken
Børnenes trafikklub

Forberedelser, Familien
Konfirmationsfest, hvordan?
Transport til kirken
Musik til konfirmationsfest

Konfirmation
Konfirmation, dens betydning
Selve konfirmationen

Konfirmationsfesten
Bordplan og bordpynt
Konfirmationsfestens forløb
Non-firmation

Blå mandag
Blå mandag - traditionen
Om blå mandag

 

Forældresamarbejde

Ud over det formelle skole-/forældresamarbejde ville det måske være en fordel allerede fra starten at etablere et mere uformelt forældresamarbejde også. Enten i form af en forældrevalgt gruppe, som mødes efter behov, en telefonkæde, eller et sæt "klasseregler", som et flertal af forældrene kan enes om.

Da der er mange forældrepar i en klasse, kan I selvfølgelig ikke regne med at være fuldstændigt enige om alt. Men der er en del emner, som det kan være rart at have en nogenlunde fælles holdning til.

Visse problemstillinger kan hurtigt blive genstand for indædt diskussion i de enkelte familier. Diskussioner som måske kan undgås, hvis klassen er enige om nogle fælles holdninger til forskellige følsomme punkter.

Det kunne f.eks. dreje sig om:

Fødselsdage
Sørg for allerede fra starten at fastlægge rammerne og niveauet for børnefødselsdage. Med tyve børn eller mere i klassen er der mange fødselsdage på et år!

Hvem skal med?
Hvordan skal fødselsdagene fejres? Skal barnet dele kage eller slik ud i det store frikvarter? Skal der holdes fest hjemme? Hvem skal med? Hele klassen? Eller inviterer pigerne kun de andre piger og drengene kun de andre drenge? Under alle omstændigheder bør det være en ufravigelig regel, at man inviterer hele gruppen! Hvis dit barn får lov til kun at invitere perlevennerne, er det måske de samme to-tre børn, som ALDRIG bliver inviteret med til fødselsdag!

Hvor meget må gaven koste?
Sørg også for at blive enige om gaveniveauet! Skal børnene blot give hinanden en flot tegning, eller skal det være en "rigtig" gave? Og hvor meget må den koste? Det kræver ikke meget hovedregning at finde ud af, at tyve fødselsdagsgaver på et år godt kan løbe op i temmelig mange penge! Og i mange familier er der sikkert mere end ét barn, der skal til tyve børnefødselsdage om året!

Hente og bringe
Jobbet skal passes, og mange forældre har først mulighed for at hente børn sent på eftermiddagen. Det kan være, I kan aflaste hinanden lidt ved at lave aftaler om, hvilke børn der må gå med hvem hjem og hvornår? Hvis du selv har tidligt fri om torsdagen, kan du måske tage en af dit barns kammerater med hjem også? Eller du kan nå en time ekstra på jobbet, hvis din egen pode går med bedstevennen hjem hver tirsdag.

Telefon- og adresselister
Find ud af hvordan I kan organisere en fælles hente-/bringeservice. Eller sørg i det mindste for at lave en liste med telefonnumre og e-mailadresser, så I kan lave aftaler i løbet af dagen.

Påklædning
Tøj er et ømt punkt i mange familier og på en del skoler! Enten fordi mode- og mærkeræset tager overhånd, og børnene stræber efter dyre prestigemærker, som det ikke er alle forældre, der har mulighed for at betale. Eller fordi selv små piger ønsker at klæde sig på (eller af) som kvindelige popidoler.

Mærkevareræs
Egentlig er det jo inderligt ligegyldigt, hvad der står på mærket, når blot bukserne passer ordentligt, ungen er glad for dem, og forældrene kan betale prisen. Men især prisen kan gøre børnenes mærkevareræs til et stort problem.

Der vil altid være et eller andet hit, som hele klassen inderligt ønsker sig, fordi "alle de andre" har det. Men har "alle de andre" nu også de famøse jeans til 700 kroner? Brug det uformelle forældresamarbejde og find ud af det!

Bliver mærkevareræset til et problem i klassen så tal om det i forældregruppen og find ud, hvad I kan gøre ved det.

Små sexobjekter
Mange piger vil gerne følge moden og se ud som alle de andre små popstjerne-kopier. Forældre og lærere kan derimod godt blive bekymrede over de signaler, som pigerne - frivilligt eller ufrivilligt - kommer til at sende med deres ofte temmelig udfordrende påklædning.

Hvorfor ikke tage emnet op i forældregruppen? Vil I acceptere, at små piger viser bare maver og går i ålestramme bukser? Hvornår er en pige stor nok til at gå med g-strengstrusser? Hvor gennemsigtig må en bluse være?

Måske kan I blive enige om et niveau, som alle kan leve med?

Det er svært at være den eneste pige i klassen, som ikke får lov til at gå med maven bar. Hvis alle de andre piger heller ikke må, er det straks en helt anden sag.

Det er ikke sikkert, at piger og forældre nogen sinde bliver helt enige. Men som forældre har I et ord at skulle have sagt, i hvert fald så længe pigerne er mindreårige!

Andre diskussionspunkter
Hen ad vejen vil der sikkert dukke masser af emner og problemer op, som I kan have gavn af at diskutere i forældregruppen. Lad os blot nævne nogle få eksempler:

Mobiltelefoner: Hvornår er man gammel nok? Er det nødvendigt at sende 50 SMS'er hver dag? Hvordan undgår man at blive bondefanget af diverse SMS-tjenester med sidste nye hit i ringetoner eller dyre leverancer af dagens vits?

Computerspil og tegnefilm: Hvor mange timer må man sidde foran skærmen hver dag?

Komme hjem-tider: Hvor længe må man være ude om aftenen?

Alkohol: Hvor gammel skal man være, før man må drikke alkohol til fester?

Listen er uendelig!

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80