Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Sygdomme
Børnesygdomme
Hånd fod mund sygdom
Kighoste
Lussingesyge
Skarlagensfeber
Skoldkopper
Tredages-feber
Kighoste

Tegn på sygdom
Sygdomstegn
Hvornår er det alvor?

Symptomer
Feber
Hoste
Opkastninger

Akut behandling
Lægevagten
Skadestuen

Sygdom og børnepasning
Sygdom og børnepasning
Tilbage til institution, hvornår?

 

Hvornår er det alvor?

Du har sikkert oplevet, hvordan angsten kommer krybende, når dit lille pus pludselig ligger med brændende, røde kinder og over 40 i feber.

Hvad nu? Hvad skal jeg gøre? Jeg må have fat i en læge!

Feber for første gang
For de fleste er det nok særligt skræmmende den allerførste gang, den lille guldklump bliver syg og får feber. Vi har hørt skrækkelige historier om meningitis og andre alvorlige sygdomme - og forældre har vist tit en tendens til at frygte det værste…
Det er sikkert en helt naturlig følelse, for det værste i verden ville da være at miste sit barn! Men slå alligevel koldt vand i blodet. I de allerfleste tilfælde er det blot en harmløs virus!

Hvornår er der brug for en læge?
Du må selvfølgelig hellere ringe til lægen en gang for meget, end en gang for lidt! Men prøv alligevel selv at vurdere barnets tilstand, inden du ringer. Og hold så godt øje med dit barn for at se, hvordan sygdommen udvikler sig.
Måske får dit barn det hurtigt bedre igen. Det var så det! Bliver dit barn derimod dårligere, bør du kontakte lægen for en sikkerheds skyld.

Hvordan skelner du mellem gode og dårlige tegn?
Stol på din intuition! Du er den, som kender dit barn bedst. Derfor har du sikkert også en ganske god fornemmelse af, hvor galt det står til. Er du alligevel i tvivl, er her nogle af de tegn, som du bør være på vagt overfor:

Er barnet sløvt og svær at komme i kontakt med, bør du kontakte lægen med det samme. Det gælder også hvis barnet ikke vil sidde selv eller ikke vil bøje nakken. Får barnet feberkramper, skal lægen også kontaktes med det samme, specielt hvis det er første gang.

Hvis barnet har feber i en længere periode, mere end 4-5 dage, eller hvis barnet igen får feber efter en feberfri periode, er der grund til at kontakte lægen. Sygdommen kan have udviklet sig til en bakteriesygdom, f.eks. mellemørebetændelse eller lungebetændelse.

Hvis dit barn har pibende og/eller hurtig vejrtrækning, eller vejrtrækningen er besværet skal lægen kontaktes med det samme. Kontakt også lægen, hvis der er feber og hoste i mere en 3-4 dage.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80