Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Sygdomme
Børnesygdomme
Hånd fod mund sygdom
Kighoste
Lussingesyge
Skarlagensfeber
Skoldkopper
Tredages-feber
Kighoste

Tegn på sygdom
Sygdomstegn
Hvornår er det alvor?

Symptomer
Feber
Hoste
Opkastninger

Akut behandling
Lægevagten
Skadestuen

Sygdom og børnepasning
Sygdom og børnepasning
Tilbage til institution, hvornår?

 

Opkastninger

Der kan være mange årsager til, at dit barn kaster op - f.eks. maveinfektion, madforgiftning, køresyge, voldsomme hosteanfald mellemørebetændelse, blindtarmsbetændelse - eller måske bare for mange sodavand og for meget slik til børnefødselsdagen…

En opkastning kan komme som et lyn fra en klar himmel - og ofte kommer der bare en enkelt eller to. Varer opkastningerne ved i mere end et døgns tid eller to, bør du kontakte jeres læge. Ring også til lægen, hvis dit barn samtidig har feber, stærke mavesmerter, diarré eller er sløv og skidt tilpas.

Spædbørn får hurtigere væskemangel end større børn, så du bør altid være meget opmærksom på din babys tilstand, hvis den lille får diarré eller kaster op.

Sådan lindrer du symptomerne
Væske, væske, væske! Måske kan barnet ikke holde væsken i sig, men så må du bare prøve at give væsken i mindre portioner ad gangen, måske på en ske. For væske skal der til, hvis barnet ikke skal blive dårlig af væskemangel.

Bliver dit barn stadig ammet, skal du blot fortsætte med at amme, gerne lidt hyppigere end vanligt.

Foruden væske er det vigtigt at få salt og sukker. Du kan købe en særlig blanding på apoteket, Revolyt, som indeholder netop den mængde sukker og salt, som kroppen har brug for. Du kan også lave din egen blanding af 1 liter kogt vand, 8 teskefulde sukker og 1 teskefuld salt. Afkøl blandingen i køleskabet, hvor den kan holde sig i et døgn. Bland evt. med saft, så det glider nemmere ned.

Nogle mener, at børn bør få skånekost, så længe de har opkastninger og diarré. Men undersøgelser har faktisk vist, at de børn, som har fået ganske almindelig kost og væske undervejs, er kommet sig lige så hurtigt som de børn, der har fået traditionel skånekost.

Det mest almindelige er nu nok, at man slet ikke har lyst til at spise, så længe man døjer med en maveinfektion. Dit barn kan godt klare sig uden mad i et par dage, blot det får tilstrækkeligt med væske. Og så snart barnet er ved at være rask igen, plejer appetitten at vende tilbage!

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80