Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Sygdomme
Børnesygdomme
Hånd fod mund sygdom
Kighoste
Lussingesyge
Skarlagensfeber
Skoldkopper
Tredages-feber
Kighoste

Tegn på sygdom
Sygdomstegn
Hvornår er det alvor?

Symptomer
Feber
Hoste
Opkastninger

Akut behandling
Lægevagten
Skadestuen

Sygdom og børnepasning
Sygdom og børnepasning
Tilbage til institution, hvornår?

 

Sygdom og børnepasning

Det kan være temmelig frustrerende at blive ringet op fra vuggestuen for tredje gang på en måned, fordi det lille pus igen har feber!

Der er sikkert intet, du hellere vil, end at hente dit barn for at komme hjem og trøste og pleje. Men hvordan skal du nu klare at tage fri fra arbejde endnu en gang?

Specielt i vinterhalvåret kan man få lyst til at døbe sit hjem "Villa Virus". Den ene infektion efterfølger den anden, og som regel skal man også lige nå at smitte hinanden ind imellem! Det kan nu og da føles ganske uoverskueligt…

Hvordan får man overhovedet hverdagen til at hænge sammen?
Prøv at lade være med at give op! Det bliver bedre efterhånden! Mange børnefamilier oplever problemerne den første vinter eller to. Derefter tager det af, efterhånden som børnene får opbygget en bedre modstandskraft.

Pasning. Hvem og hvordan?
Hvem skal passe børnene, når de er syge og ikke må komme i dagpleje eller institution?

Barnets første sygedag
De fleste overenskomster og ansættelseskontrakter giver mor eller far ret til at blive hjemme på barnets første sygedag. Derefter må I skiftes til at holde ferie- eller flexdage, hvis I ikke har en bedstemor, bedstefar, nabo eller veninde, som kan være hos det syge barn, mens I er på arbejde.

Det kan hurtigt gå hen at blive lidt af et problem, hvis dit barn har mange sygedage. Især hvis der er tale om længere sygdomsperioder. Derfor sker det desværre også tit, at man ikke kan overskue at give barnet en feberfri/rask dag hjemme, inden det bliver almindelig hverdag igen. Ofte bare med det sørgelige resultat, at poden ikke er kommet sig helt og lynhurtigt pådrager sig den næste infektion.

Brug dit netværk
Vi har ingen patentløsning på problemet. Vi kan kun foreslå dig at forsøge at skabe et netværk af mennesker, som du stoler på og som dit barn føler sig tryg ved. Er den ene forhindret, kan den anden måske træde til, når det brænder på.

Reservebedsteforældre
Nogle byer har en "mormor-ordning". Her kan du mod betaling bestille pasning til dit syge barn. Babysitterne er som regel ældre mennesker, der er gået på pension eller efterløn og det vil så vidt muligt være den samme person, der kommer i dit hjem fra gang til gang.

Fleksibelt arbejde
Hvis dit job og din arbejdsgiver tillader det, kan du måske af og til tage en dag, hvor du arbejder hjemme. Du skal dog ikke regne med, at du får lavet meget, når du har et sygt og pylret barn om benene!

Måske kan du få lov til at arbejde på andre tider af døgnet? Eller spare timer op på "raske" dage, som du kan afspadsere på "syge" dage.

Barnet med på arbejde
Det går jo ikke på en fabrik, i en kantine eller i en bank! Men hvis det overhovedet kan lade sig gøre på din arbejdsplads, kan du måske en enkelt gang imellem tage dit barn med på arbejde? Naturligvis ikke, så længe barnet har det rigtigt skidt - men måske når det værste er overstået?

Hvad gør man ellers?
Tja, måske har man ikke mange andre muligheder end at bruge sine dyrebare feriedage?

De fleste børn skal igennem et vist antal infektioner i de første par leveår. Men efterhånden som de bliver lidt større, kan du gøre en del for at forebygge alt for hyppige infektioner.

Vask hænder!
Lær dit barn at vaske hænder efter hvert eneste toiletbesøg. Før hvert eneste måltid. Hver eneste gang, man kommer ind fra haven eller legepladsen. Hver eneste gang, man har pudset næse.

Og gør det også selv!

Det er bevist, at det virker!

Frisk luft!
Kom så meget udendørs som overhovedet muligt! Luft ud!
Jo flere børn, der er stuvet sammen på begrænset plads og jo mere beklumret rummet er, desto flere vira og bakterier flyver der gennem luften.

Op med vinduerne! Ud på legepladsen! Det hjælper.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80